SUCCESSOS
Societat 02/02/2011

Un jurat popular jutjarà el mes de maig el gendre dels Tous per homicidi

Un tribunal popular jutjarà a partir del 9 de maig a l'Audiència de Barcelona el gendre de la família Tous, que el 9 de desembre del 2006 va matar presumptament a trets un membre d'una banda de lladres que havia entrat al domicili familiar i va retenir-ne un altre fins que van arribar els Mossos d'Esquadra.

Marta Català
2 min

BARCELONAEl cas Tous va aixecar la polèmica sobre els robatoris a vivendes i la legítima defensa. Lluís Corominas, gendre del matrimoni i amo de l'empresa de seguretat de la família Tous, va matar suposadament un dels lladres que intentava robar a casa dels seus sogres. El proper 9 de maig un jurat popular el jutjarà. El judici es preveu que duri dues setmanes. La Fiscalia li demana 11 anys de presó.

A Corominas el van detenir per la mort del lladre i va ser empresonat tres mesos tot i que va sortit en llibertat pagant una fiança de 150.000 euros. També va pagar 150.000 euros a la família del mort. Per això, la fiscalia també li podria tenir en compte l'atenuant de reparació del dany, a més de la de confessió, perquè va explicar tots els fets a la policia immediatament i va ajudar en la investigació.

La defensa també demanar l'atenuant o eximent de por insuperable i obcecació, pels moments de tensió que va viure i la de legítima defensa, en pensar que els lladres li anaven a disparar. El jurat haurà de valorar si es va tractar de legítima defensa o d'un homicidi.

Al vídeo gravat per les càmeres de seguretat de la família Tous, es veu a un Lluís Corominas, armat i dirigint-se intencionadament cap els lladres quan aquests ja no estaven a casa de la seva família. Abans, un treballador de l'empresa de seguretat de la família va veure individus sospitosos prop del domicili dels Tous, va avisar els Mossos i va trucar a Corominas que es va apropar fins la casa.

Allà va veure un cotxe sospitós mentre parlava per telèfon amb el vigilant, que el va avisar que hi havia dos sospitosos dins la casa i que anaven armats. Corominas va declarar que pensava que el cotxe sospitós era buit, però que de cop hi va veure dos individus a l'interior. Diu que els va donar l'alto, però que el conductor va fer un moviment brusc i Corominas va pensar que anava a treure una arma. Per això, des del seu propi cotxe i sense parar-lo va disparar i va matar el pilot amb dos trets al crani. Va baixar del cotxe i va retenir el copilot fins que van arribar els Mossos.

stats