SOCIETAT
Societat 19/05/2012

El jurat popular declara culpables els 4 homes implicats en el crim del carrer Santaló

Considera provat que Manuel Moreno va posar els diners per contractar un sicari perquè matés el director del Centre de Convencions de Barcelona. El seu cunyat va buscar l'autor material i un amic el va ajudar a fugir. Només la germana de l'inductor ha estat absolta

Laura Díaz-roig
2 min
Els cinc acusats pel crim ahir durant la primera jornada del judici, en què es van llegir els escrits de les parts. S'enfronten a penes d'entre 12 i 25 anys de presó.

BarcelonaEl jurat popular ha declarat culpables d'assassinat els quatre homes implicats en la mort del director del Centre de Convencions de Barcelona, Félix Martínez Touriño, d'un tret al clatell a ple dia el febrer del 2009. El jurat considera provat que Manuel Moreno, empleat de la víctima, va encarregar i pagar el crim. El seu cunyat, Sahid Sánchez, va buscar el sicari, Jorge Andrés –que va cobrar per cometre el crim–, i Yader Jair Castro el va ajudar a fugir, una complicitat per la qual també va cobrar uns diners, segons el veredicte, llegit aquest dissabte a la nit.

De Moreno, però, el jurat considera que no s'ha provat que proporcionés ell la pistola i creu que ni tan sols sabia els detalls de com seria el crim.

L'única acusada que ha estat absolta és Maria Pilar Moreno, germana de l'inductor i dona de Sahid Sánchez. El jurat considera que no sabia que s'estava preparant l'assassinat i que no hi va tenir res a veure, ni tan sols ajudant el seu marit.

El tribunal ha estat deliberant des de dimarts.

Segons, la fiscalia, que demana 25 anys de presó per tots els acusats, els processats van executar un "pla criminal" que els hauria sortit "perfecte" si no fos per la "intel·ligència" policial i la "constància" judicial. Les acusacions mantenen que Moreno, que també treballava al CCIB i estava a punt de ser acomiadat, va idear un pla per acabar amb la vida del seu cap, per la qual cosa va comptar amb l'ajuda del seu cunyat, que va encarregar el crim a un sicari. Jorge Andrés Madrid va cobrar 12.000 euros que es va repartir amb el company que el va ajudar a escapar, per portar a terme l'assassinat.

Ara, la jutge haurà de dictar sentència per establir la pena que els correspon.

stats