EDUCACIÓ
Societat 25/01/2011

Tenir familiars exalumnes donarà punts a la preinscripció escolar

Els alumnes que hagin tingut el pare, la mare, tutor o germans al centre per al qual es presenta la sol·licitud rebran 5 punts extra en cas d'empat

Isaac Salvatierra
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Per primera vegada, tenir pares o germans exalumnes sumarà punts en cas d'empat per accedir a una escola o institut. La conselleria d'Ensenyament ha incorporat aquest nou criteri en el procés de preinscripció escolar del curs vinent, que arrenca el 14 de febrer i s'allargarà fins el 25 del mateix mes. La intenció, segons ha dit el Govern en un comunicat, és “valorar la importància de la implicació de les famílies en la tria del centre escolar”. Era una reivindicació de les escoles concertades donar prioritat als alumnes que ja havien tingut familiars al centre.

Actualment ja es donava prioritat als alumnes amb germans al centre o pares que hi fan de mestre; es donen 40 punts en el procés de preinscripció. Amb els nous canvis aprovats pel Govern, en cas d'empat, els alumnes que hagin tingut el pare, la mare, tutor o germans al centre per al qual es presenta la sol·licitud rebran 5 punts extra. La Llei d'Educació de Catalunya (LEC) preveu que, en cas d'empat, el Govern pugui establir criteris de puntuació. En el cas d'empat en la puntuació, es mantenen els 15 punts de desempat per a les famílies monoparentals acreditades i les famílies nombroses.

Queda descartat, finalment, un decret més ampli de la conselleria per regular la preinscripció, tal com s'havia especulat els últims dies. La consellera Irene Rigau ha manifestat reiterades vegades la intenció d'ampliar les zones escolars. Fa unes setmanes va dir en una entrevista a La Vanguardia: “Hi ha més immigrants a la pública perquè l’escola reflecteix sempre la zona geogràfica. Com més gran es a la zona d’escolarització menys guetos hi haurà. Ampliarem les zones i els criteris de desempat per triar centre”.

stats