SOCIETAT
Societat 06/01/2012

Catalunya arreplega almenys 13 milions del segon premi de Reis

El segon premi és el 92.225 i s'ha venut parcialment a l'Hospitalet, Viladecans, Igualada, Vallirana, Ponts, Elx, Benidorm i Pollença entre d'altres punts. El primer premi, el 71.208, se'n va íntegrament a San Leonardo de Yagüe, a Sòria

Thaïs Gutiérrez
3 min
Els germans Estefania i José Antonio Núñez, propietaris de l'administració Núñez de l'Hospitalet de Llobregat, que ha venut part del segon premi / PERE VIRGILI

BarcelonaCatalunya ha repartit sort en la rifa de Reis d'aquest any. Diversos municipis catalans han repartit almenys 13 milions d'euros amb el segon premi, el 92.225, que està dotat amb un milió d'euros per sèrie i ha anat a l'Hospitalet, Viladecans, Vallirana, Igualada, Ponts, Benidorm, Elx i Pollença, entre d'altres punts.

A l'Hospitalet de Llobregat, s'han venut deu sèries del mateix a l'administració número 13, la qual cosa, a l'espera de confirmar alguna devolució, es traduiria en deu milions d'euros. La majoria dels dècims en aquesta administració s'han venut a finestreta, per la qual cosa estarà molt repartit entre els veïns.

Una sèrie més d'aquest número s'ha venut en una altra administració de l'Hospitalet, en concret la 5, del carrer Pedraforca, igualment a la finestreta.

A Ponts, a la Noguera, també s'ha venut una sèrie. A Vallirana, a Barcelona, també s'ha venut una sèrie d'aquest premi a través de l'administració situada al carrer Major i que atorgarà 100.000 euros a cada guanyador.

Altres localitats catalanes que han pogut quedar-se amb algun pessic del segon premi de Reis han estat Viladecans, Sant Adrià de Besòs, Sant Vicenç dels Horts, Sant Carles de la Ràpita i Barcelona. També podria haver tocar a Igualada, però l'administració de loteries ho nega.

Primer premi a Castella

El primer premi del Sorteig del Nen se n'ha anat íntegrament a Castella, exactament a la localitat de San Leonardo de Yagüe, a Sòria. El número premiat ha estat el 71.208.

Més premis a Catalunya

A més del primer i el segon premi, hi hagut 12 premis de 14.000 euros que han estat força repartits per la geografia de l'Estat. Dels 12 premiats el número 58.811 s'ha venut, en part, a Badalona, Sabadell, Esplugues de Llobregat, al Pla de Santa Maria (Alt Camp), La Seu d'Urgell i Calafell.

El 83221, venut parcialment a Reus, Valls, Barcelona, Solsona, Cornellà de Llobregat, Vilafranca del Penedès; el 00260 -el més baix del sorteig- venut parcialment a Mollet del Vallès, Palafrugell (Baix Empordà), Girona, Barcelona, Puigcerdà i Badalona i el 75168, repartit entre Santa Coloma de Gramenet, Reus, L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Vic i Sant Joan Despí.

El 13.527 s'ha venut parcialment a Andorra, i el 83.221 a Reus. A Mollet del Vallés també s'ha venut parcialment el 00260, un altre dels premiats, i el 99.613 s'ha venut íntegrament a Elx. El 75.168 s'ha venut a Santa Coloma de Gramenet, Reus i Sant Joan Despí.

D'altra banda també hi ha hagut 14 premis de 1.000 euros per a les terminacions de tres xifres, cinc premis de 400 euros per a les terminacions de dues xifres i dos reintegraments especials que permet recuperar la quantitat jugada.

Els catalans gasten quasi 100 milions

En el sorteig de reis d'enguany hi havia 840 milions d'euros en joc. Els catalans han comprat prop de 100 milions d'euros: exactament 97.672.240 euros, xifra que representa una mitjana de 13 euros per habitant, un 1,79% menys que l'any passat. La demarcació catalana que més juga és la de Lleida, amb una despesa de 27,20 euros per habitants, un percentatge que sempre està marcat per les moltes vendes de la Bruixa d'Or, a Sort. Les ventes al conjunt de l'Estat han arribat a 717 milions d'euros, un 0.88% més que l'any passat.

El sorteig del dia de Reis s'ha fet a les dotze del migdia al teatre Falla de Cadis. Era la primera vegada que se celebrava fora de Madrid i s'ha fet per un doble motiu: per commemorar el bicentenari de la creació de les loteries de l'Estat a les Corts de Cadis i el bicentenari de la Constitució de 1812, 'la Pepa', també a les Corts de Cadis.

stats