Societat 02/06/2013

Tot preparat per a l’estiu casteller

Les colles plantejaran el final del primer tram de temporada a un nivell excepcional

3 min

P { margin-bottom: 0.21c La temporada s'endinsa al mes de juny amb una quantitat espectacular de castells de la gamma alta dels vuit pisos. Aquest cap de setmana, la colla dels Capgrossos de Mataró ha estat la segona formació en dibuixar una aleta de nou pisos i tot i que els Minyons de Terrassa han aplaçat aquest assalt, els segueixen les passes de molt a prop. La jornada castellera ha mostrat construccions de gran nivell a diferents places castelleres i un duel molt especial a la ciutat de Barcelona. Les colles segueixen superant els seus registres a les portes de la part més intensa del primer tram de temporada.

Els castells de nou tornen a Mataró

Els Capgrossos de Mataró han assolit avui el seu primer castell de nou pisos, el quatre de nou folrat, a la plaça de Santa Maria. Els mataronins segueixen avançant a pas ferm tot i els relleus que s'han vist obligats a incorporar als seus troncs i a una part important del folre. Avui han descarregat el primer cinc de vuit i el primer castell de nou pisos tot i els evidents nervis mostrats en la seva execució, i han carregat el primer pilar de sis que proven enguany.Ha estat diferent la sort repartida a les colles convidades. Els Castellers de Sant Cugat han descarregat el primer quatre de vuit de l'any amb una alineació totalment renovada, mentre que els Marrecs l'han desmuntat en dues ocasions tot i no presentar males mides.

Sants surt guanyadora del duel barceloní

Els Castellers de Sants han regalat a la plaça Sant Jaume una diada especial d’alt voltatge en honor al seu vintè aniversari. Han descarregat per primer cop enguany tres castells de la gamma alta de vuit: el cinc, el dos folrat i el set; i han superat així la colla rival en un cara a cara molt interessant. Els Castellers de Barcelona segueixen demostrant un important estat deforma tot i que el seu ritme s’ha vist estancat per la falta d'un tercer castell de la gamma alta. Han tornat a assolir el cinc i el set i han coronat el pilar de sis que els podria obrir noves portes en endavant. Els Castellers de Terrassa, la tercera colla a plaça,han aconseguit descarregar el primer quatre de vuit de la temporada.

Una flor no fa estiu, dues torres sí

Els Castellers de la Vila de Gràcia han fet una passa de gegant en descarregar, al Vendrell, el segon dos de vuit folrat del seu historial. Els de la camisa blava han tornat a completar una diada amb tres castells de vuit pisos, els dos bàsics i la segona torre que aconsegueixen en quinze dies. La Colla Joves Xiquets de Valls ha fallat en el seu intent de cinc de vuit, ha fet llenya i s'ha vist avançada per la colla barcelonina. En canvi, els Nens del Vendrell han aconseguit la seva millor diada de l'any. Han descarregat el primer carro gros i la segona torre de set.

Diada monocromàtica

La diada de Corpus a Cornellà del Llobregat ha comptat avui amb tres formacions amb camisa de color lila. Els Minyons de Terrassa han ajornat el possible atac als castells de nou pisos per completar el primer set de vuit de la seva història. Han aconseguit fermar el dos de vuit folrat i han descarregat el tercer quatre amb el pilar de l'any. Vistos els resultats aconseguits fins al moment, val la pena deixar-los treballar al seu ritme. Han compartit plaça amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona que, tot i la distància, ha mobilitzat prou personal per descarregar tant el cinc com el set de vuit. Els Castellers de Cornellà, la colla amb el color més intens avui aplaça, ha descarregat el primer quatre de set amb agulla de l'any.

Cares i creus

El món casteller viu en l'actualitat un dels moments més dolços de la seva història. Aquest cap de setmana, colles com la dels Sagals d'Osona o els Moixiganguers d'Igualada han descarregat el que fins fa poc era el seu sostre casteller, el quatre de vuit. Els Castellers de Sant Cugat han completat un carro gros renovant totalment el seu tronc, fet que els permet reservar el tronc titular de la temporada passada per l’estructura del tres. Els Marrecs de Salt han demostrat que el quatre està al seu abast però l'han hagut de desmuntar dos cops. Tot i la constant proliferació de noves colles que estrenen a plaça els seus primers castells de sis pisos,encara alguna formació com la dels Castellers de Santa Coloma tanquen una diada, a casa, descarregant el tres de cinc i el quatre de quatre nets, proves molt lluny dels estàndards castellers.

stats