Méteo
Societat 30/10/2011

El menú d'avui? Sol i boires

Diumenge de bon aprofitar, amb més sol que núvols i ja sense pluja. Al migdia l'ambient serà molt agradable

Marc Candela
2 min

BarcelonaEl temps insegur queda definitivament enrere. Si més no durant un parell de dies. Hem encetat el diumenge amb cel clar a força comarques i avui, en conjunt, gaudirem de moltes hores de sol.

L'excepció la trobarem cap al Pla de Lleida i la Catalunya Central, on les boires i bancs de núvols baixos faran la guitza fins a mig matí i, en alguns casos, pràcticament fins al migdia. En tot cas, la tarda serà assolellada arreu i només al Pirineu de Lleida les nuvolades que es desenvoluparan arribaran a mig tapar el cel durant la segona meitat del dia.

No acabaran de fer net, en canvi, a la meitat sud del País Valencià -especialment cap a la Safor i la Marina Alta- i a les Illes, on els xàfecs intermitents i dispersos continuaran fent la guitza durant bona part de la jornada i afegiran uns quants litres més als aiguats d'ahir.

Tot plegat amb temperatures que mantindran el to tardorenc només a primera hora. La matinada ha estat una mica més freda que l'anterior però avui la majoria de màximes ja rondaran entre els 20 i els 24 graus i estarem bé sense jaqueta durant les hores centrals del dia.

I tot apunta que aquesta treva en les precipitacions encara s'allargarà 48 hores més: demà dilluns també gaudirem de més sol que núvols i la nit de la Castanyada no haurem de patir pel temps. El contrast tèrmic entre el dia i la nit es farà encara una mica més evident, amb nits força fresques -fins i tot fredes al Pirineu- però migdies molt suaus.

En tot cas, la porta dels fronts i les borrasques continua oberta i, probablement, entre dimecres i dissabte el paraigua s'haurà d'obrir -si més no a estones- cada dia.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats