Societat 22/07/2011

No s'acaba el temps variable i molt fresc

El cap de setmana el temps continuarà mig ennuvolat, insegur i amb temperatures molt baixes per l'època

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEls núvols espessos i abundants que a primera hora tapaven el cel a totes les comarques s’aniran desfent amb el pas de les hores, si més no a les comarques de ponent, on aviat anirà sortint el sol. Avui no ha de ser un dia de pluja, només cauran gotes a la tarda en comarques la Garrotxa o el Ripollès, i serà al vespre quan apareixeran també alguns xàfecs a la Catalunya Central o fins i tot altre cop al camp de Tarragona, on, per cert, aquesta nit han caigut 14 litres a Cambrils, 9 a Valls o 6 a Reus.

El cap de setmana, per tant, començarà amb un panorama molt similar, però dissabte serà un dia una mica més clar que divendres, amb més sol sobretot a l’interior i al Pirineu, i amb núvols també més trencats a la costa. Diumenge el temps no canviarà, fins i tot tornaran a augmentar lleugerament els núvols i cauran alguns xàfecs puntuals. Serà un dia amb molt similar al d'avui.

Les temperatures es mantindran en la línia dels últims dies, als migdies fins i tot seran més fresques, i a pocs indrets es passarà dels 25 graus al centre de la jornada. La màniga llarga i el jersei caldrà tenir-los a mà.

La pregunta del milió, quan tornarà l’estiu, té difícil resposta. Els mapes del temps de més llarg abast insinuen una pujada clara del termòmetre per començar el mes que ve. De moment, però, el més immediat són temperatures fresques també per començar la setmana que ve.

Trobareu més detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats