Model turístic
Societat 11/04/2011

La primera nit del Saloufest se salda sense incidents

Només es van sentir càntics al carrer, sense més excessos. Els estudiants han rebut informació que no poden beure al carrer i que no han de molestar els veïns

Efe
2 min

SalouLa primera nit del Saloufest s'ha saldat sense incidents ni denúncies veïnals pel comportament dels 5.000 universitaris britànics que componen el primer dels dos torns previstos i que van arribar ahir en aquesta localitat de la Costa Daurada.

Els joves, estudiants d'universitats d'Anglaterra, Escòcia i Irlanda del Nord, van arribar ahir al matí en noranta autocars, després de gairebé un dia de viatge per carretera, i van procedir a allotjar-se en hotels i aparthotels fins al dia 15 que ve, quan deixaran pas al segon comboi, d'uns 2.500 universitaris, que estaran en aquesta localitat del 16 al 21 d'abril.

"No hi ha hagut cap molèstia ni denúncia per alterar l'ordre públic, i només les ambulàncies han hagut d'atendre quatre joves, de 5.000, per borratxeres", han informat fonts municipals al respecte de l'absència d'incidents.

Durant la nit, només es van poder escoltar alguns càntics pel carrer, però en general el seu comportament va ser correcte. No en va han estat alliçonats perquè no es repeteixin els excessos de l'any passat, quan hi va haver una denúncia per violació que la justícia haurà de determinar, segons ha explicat la responsable de Saloufest a Salou, Doreen Straatman.

Estan avisats

Segons el seu parer, es va tractar d'un cas "puntual" i aquest any, a més, els estudiants han rebut informació que no poden beure al carrer, han d'anar vestits correctament, han de mostrar respecte i no poden molestar els veïns.

"Som un país d'exploradors, de viatgers i de campions esportius, no de gamberros borratxos", resa un dels fullets que se'ls va lliurar en origen.

A això s'ha unit una campanya, "Màxima diversió, mínima molèstia", organitzada pels establiments de la localitat i el consistori, que ha empaperat tota la població amb cartells en català, castellà i anglès en els quals se'ls aconsella que visquin la festa amb respecte, ballin amb control, beguin amb responsabilitat i flirtegin amb cura.

Esquivant la premsa

De moment, ahir a la nit els joves van evitar a la premsa i es van negar a fer declaracions, mentre els organitzadors demanaven fins i tot que no se'ls fotografiés.

Un dels seus monitors, fins i tot, assegurava que "aquest any són menys bruts que l'anterior, i saben molt bé que no poden fer segons quines coses".

Alguns veïns, quan començava la nit, mostraven cert disgust perquè, com afirmava una d'ells, "la joventut és alegria, però si beuen, ja no"; però la majoria es limitava a observar com deambulaven pels carrers, de bar en bar, i sempre en grup.

Aquest matí, els universitaris s'han dividit en grups per practicar les 22 disciplines esportives de què consta el Saloufest, que es desenvolupen a Salou, Reus i Barcelona.

stats