SOCIETAT
Societat 07/09/2011

El Príncep d'Astúries premia els Herois de Fukushima i el Japó només enviarà l'ambaixador a recollir el premi

L'ambaixada "veu difícil" que els dos-cents premiats puguin viatjar a Oviedo. Serà el diplomàtic qui rebi el reconeixement pel "valuós i exemplar comportament" davant el terratrèmol

Redacció
1 min

BarcelonaLa cerimònia de lliurament del Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia a Oviedo quedarà aquest any força deslluïda. Els Herois de Fukushima, el grup de dos-cents treballadors de la central nuclear que van exposar-se a les radiacions per mirar d'arreglar la fuita nuclear, no assistiran a l'entrega del guardó. Així ho ha comunicat l'ambaixador del Japó a Madrid. En nom dels tècnics de la central, serà el mateix diplomàtic qui rebrà el premi pel seu "valuós i exemplar comportament".

L'ambaixada ha dit que "veu difícil" que membres del col·lectiu, entre els quals hi ha enginyers, bombers, soldats, policies i voluntaris, puguin desplaçar-se a la capital asturiana. No han donat més explicacions. El jurat del premi tampoc ha facilitat la llista concreta dels guardonats. La cerimònia se lliurament del Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia es farà el 21 d'octubre.

stats