Societat 16/04/2012

Els procuradors avisaran dels desnonaments de risc a l'ajuntament de Barcelona per facilitar la tasca dels serveis socials

La mesura permetrà una millor previsió de les possibles ajudes a les famílies afectades

Efe
1 min

BarcelonaEl col·legi de procuradors de Barcelona comunicarà amb antelació als serveis socials de l'ajuntament de Barcelona els desnonaments de famílies o persones vulnerables que s'executin a la ciutat, segons ha informat l'ens local a través d'un comunicat.

L'ajuntament considera que "aquesta comunicació permetrà conèixer la situació familiar de les persones que seran desnonades, i facilitarà la tasca dels serveis socials a l'hora de preveure si se'ls ha de buscar allotjament, magatzem de mobiliari o altres serveis de manera eficient per poder contribuir al fet que la situació d'estrès sofert per les persones afectades sigui el menys perjudicial possible".

El mecanisme, que implica la coordinació entre el consistori, els jutjats civils i els procuradors, permetrà als serveis socials actuar de manera preventiva i més eficient.

Els desnonaments per carència de pagament de les rendes del lloguer són processos judicials ràpids que poden suposar de tres a quatre mesos des de la interposició de la demanda fins a l'execució, mentre que les execucions hipotecàries són processos més llargs i complexos, que poden durar de dos a tres anys des de la interposició de la demanda.

L'ajuntament de Barcelona ja intervé en desnonaments a través del centre d'urgències i emergències socials de Barcelona (CUESB) quan en té coneixement, ja sigui a través de la xarxa de serveis socials bàsics o a petició d'algun centre de serveis socials. Amb el nou acord, els procuradors es comprometen a comunicar la diligència de desnonament perquè les dades dels afectats arribin a la direcció de Família i Serveis Socials de l'ajuntament prèvia autorització de l'interessat.

stats