Societat 15/03/2012

Els professors de la UAB es manifesten a l'estació de Ferrocarrils contra la retallada de 4 milions

Han accedit a les instal·lacions per fer-hi una concentració pacífica i hi han celebrat una assemblea

Ara
1 min

BarcelonaEls professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'han concentrat aquest dijous al migdia a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en protesta per la retallada de 4 milions d'euros aprovada ahir pel consell de govern del centre.

Els docents, acompanyats d'alguns membres del personal d'administració i serveis (PAS), han accedit a l'estació i han fet una concentració pacífica. Allà, han dinat amb el menjar que portaven en carmanyoles i han iniciat una assemblea. Els professors han exhibit pancartes amb consignes com "no ens toqueu els sous i els ajuts" i "lluitem pels nostres drets".

La retallada afectarà al personal docent i investigador (PDI) i, segons la universitat, s'ha plantejat de manera que tingui el "menor" impacte possible en les tasques docents i investigadores "que són pròpies de la universitat".

La proposta d'ajust comportarà, entre d'altres mesures, l'amortització de 70 places per jubilació de professorat. El pla inclou també la reducció de l'activitat docent de professorat associat i la no renovació d'alguns contractes d'aquesta figura, el grup de professionals i experts que desenvolupen la seva activitat principal fora de la Universitat.

L'ajust contempla la despesa destinada al professorat emèrit, la reducció en 50% de la retribució dels càrrecs acadèmics i les convocatòries de les llicències per anys sabàtics, unes mesures que tenen com a finalitat facilitar que no tot l'ajustament repercuteixi directament sobre l'estructura dels departaments.

stats