Societat 17/03/2012

La prostitució a les carreteres de Catalunya: 30.000 euros de multa

La llei de carreteres tipifica com una infracció greu la presència de prostitutes i clients a les carreteres de titularitat de la Generalitat. Els Mossos començaran a sancionar aquesta pràctica abans de l'estiu

Efe
1 min

BarcelonaLes prostitutes que exerceixen a les carreteres i els seus clients s'exposen a una multa de fins a 30.000 euros quan els Mossos d'Esquadra comencin a sancionar aquesta pràctica a les carreteres de titularitat de la Generalitat, probablement abans de l'estiu.

Segons han informat a Efe fonts d'Interior, la llei de carreteres tipifica com una infracció greu la presència de prostitutes i clients a les carreteres, per la qual cosa podrien ser sancionats amb multes de fins a 30.000 euros.

A l'hora de sancionar prostitutes i clients, els Mossos d'Esquadra tindran en compte en el seu expedient factors com la perillositat de la carretera o la reincidència, entre d'altres, segons han informat les mateixes fonts.

Les multes a prostitutes i clients seran tramitades pel Servei Català de Trànsit (SCT), en virtut d'una reforma de la llei de carreteres que es va acordar en la tramitació de les lleis òmnibus al Parlament.

Així que va arribar al departament d'Interior, el conseller Felip Puig es va proposar alliberar els espais públics de l'exercici de la prostitució, que no està considerat com una activitat delictiva a Espanya.

Malgrat que la reforma de la llei de carreteres per multar prostitutes i clients només afecta les vies que són titularitat de la Generalitat, el conseller està treballant per aconseguir que els Mossos puguin estendre la seva activitat sancionadora per delegació a la resta de vies.

Paral·lelament, Interior també està elaborant una llei de l'ús de l'espai públic que preveu impedir que als municipis catalans es pugui exercir la prostitució a l'espai públic compartit.

stats