Societat 17/12/2011

Identifiquen 37 prostitutes i multen dos clients en una gran batuda contra la prostitució

Es tracta d'una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana que s'ha fet aquesta matinada als voltants del Camp Nou

Ara
2 min
Un moment de la batuda, aquesta matinada. ACN

BarcelonaNova macrooperació policial contra la prostitució. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet aquesta matinada un operatiu conjunt contra la prostitució de carrer que exerceixen algunes dones i alguns transvestits pels volts de l'estadi del FC Barcelona. L'operació ha portat a la identificació de 37 dones –la majoria, estrangeres– que exercien la prostitució i a les quals s'ha ofert assistència social per dissuadir-les de la pràctica. També s'han multat dos clients amb sancions de 2.500 euros a cadascun d'acord amb les normes que estableix l'ordenança pública que prohibeix la pràctica de relacions sexuals al carrer.

El cap de la comissaria de les Corts, Josep Saumell, ha explicat a l'ACN que es tracta d'un cop policial que periòdicament es fa a la zona per actuar directament sobre l'oferiment i el requeriment de serveis sexuals a la via pública. El cap de la unitat nocturna de la Guàrdia Urbana, Eduard Fornells, ha matisat que la pressió policial se centra especialment en els clients. Una quarantena de prostitutes han estat identificades i dos clients, multats amb 2.250 euros.

La quarantena de prostitutes retingudes han estat identificades, i si tenien tota la documentació en regla, alliberades poc després. Les que es trobaven en situació irregular, han passat a disposició de la policia estatal.

La Guàrdia Urbana ha facilitat el contacte de les dones amb els serveis socials de l'Ajuntament per intentar que deixin voluntàriament la prostitució. Els darrers mesos, l'augment de la pressió de la policia local en aquesta zona i, en especial, sobre els clients, ha fet créixer una mica les sancions per requeriments sexuals.

El responsable dels Mossos a les Corts, Josep Saumell, ha matisat, però, que la resta de fets delictius que habitualment es registren a la zona, com a resultat també de la prostitució, "sobretot furts i algun robatori amb violència i intimidació", han baixat en relació amb l'any passat, en què van haver-hi "entre 110 i 112 fets delictius", entre els quals "el 85% van ser furts i algun robatori". Enguany, "en portem entre 90 i 92".

stats