SOCIETAT
Societat 13/04/2011

Reobren la Ronda Litoral després de la protesta convocada per Facebook contra les retallades en sanitat

Es dirigeixen des de la part baixa de les Rambles fins a la Plaça Catalunya

Acn
2 min

BarcelonaEl trànsit a la Ronda Litoral ha quedat reobert al voltant de les sis de la tarda després que quedés tallat en ambdós sentits per la protesta d'un miler de metges que han respost a la convocatòria de la plataforma "Indignats. No a les retallades a la sanitat" convocada per Facebook. Tot i que en un inici els manifestats s'han aplegat al Portal de la Pau des de les cinc de la tarda, uns tres quarts d'hora més tard s'han desplaçat fins a la Ronda Litoral, provocant més de sis quilòmetres de cua, i han interromput el trànsit. Ara, els facultatius es desplaçaran des de la part baixa de les Rambles fins a la Plaça de Catalunya per continuar amb la seva protesta

Els manifestants han tallat la Ronda Litoral per sorpresa i aquest fet ha provocat l'enfrontament entre els conductors i alguns membres del personal sanitari, que s'han negat a deixar passar els vehicles. A partir d'ara, la circulació s'anirà restablint, tot i que les conseqüències en el trànsit es poden fer notar força estona més, ja que coincideix amb l'inici de l'hora punta.

Després de deixar la Ronda Litoral, els manifestants es troben a les Rambles en direcció a la Plaça Catalunya, passant enmig de les cares d'incomprensió dels turistes. De nou, el personal sanitari crida consignes contra el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, i criden lemes com "No és cap joc, és la salut".

Un cop han arribat a la Plaça Catalunya procedents de l'estàtua de Colom, els manifestants han fet una seguda durant uns minuts en senyal de protesta, fet que també ha obligat a tallat el trànsit amb els crits de 'Sanitat som tots'. Posteriorment, s'han dirigit al Corte Inglés. Des de l'inici de la marxa, s'han anat afegint nous membres del personal sanitari i el nombre de manifestants ja supera el miler.

stats