Societat 20/02/2012

Uns 100 joves protesten a Barcelona contra l'actuació policial de València

Els manifestants es concentren sense incidents en solidaritat amb els estudiants de l'Institut Lluís Vives

Efe
1 min

BarcelonaMés de cent joves s'han concentrat aquesta tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per condemnar l'actuació policial d'aquest migdia a València i en solidaritat amb els estudiants de l'Institut Lluís Vives.

En un acte convocat pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i col·lectius del moviment 15-M, un centenar de joves s'han manifestat a partir de les 20.00 hores a plaça Sant Jaume de Barcelona per expressar el seu rebuig a l'actuació de la policia a València.

Posteriorment, els joves s'han desplaçat per carrers veïns, on han tallat breument el trànsit, i s'han dirigit fins a la direcció general de Policia de Via Laietana, on han llegit un manifest en un acte en el qual no s'han produït incidents.

"Volem denunciar la brutalitat policial a València, és indignant i no la tolerarem perquè defensar un ensenyament públic no és cap delicte", ha declarat a Efe Maria Garcia, portaveu nacional del SEPC.

Garcia també ha indicat que els estudiants tornaran a sortir al carrer en la jornada de vaga convocada a les universitats catalanes per al 29 de febrer que ve.

La concentració en suport als estudiants de l'IES Lluís Vives ha coincidit a la plaça Sant Jaume amb la protesta de veïns dels barris de Canyelles i Nou Barris contra el tancament del servei d'urgències del CAP Guineueta.

També s'han concentrat a la plaça dones de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, que es reuneixen cada tercer dilluns de mes "per donar visibilitat al maltractament que pateixen les dones", segons ha declarat a Efe Montserrat Vilà, coordinadora de la plataforma.

stats