Societat 03/10/2011

La cara d'una dona pot provocar el mateix efecte que la cocaïna sobre el cervell dels homes

L'activitat cerebral masculina, observada a través d'un escàner, és igual quan consumeixen cocaïna que quan observen una bonica cara femenina

Ara
1 min

BarcelonaEls científics confirmen el que tots ens pensàvem: els homes senten un plaer enorme per la bellesa femenina. Ho demostren unes anàlisis fetes en el seu cervell. Concretament, un estudi assegura que la reacció cerebral dels barons en observar la cara d'una dona guapa és igual que la d'aquests mateixos quan consumeixen cocaïna.

Els investigadors de la Universitat de Harvard han descobert que el cervell dels homes als quals se'ls va ensenyar la cara d'una dona atractiva presentaven la mateixa reacció davant els escàners que se'ls practicaven. De fet, l'estudi concreta que presenten activat el mateix "circuit mental de recompensa" que se'ls activa en cas de consum de cocaïna o algunes drogues narcòtiques.

Les cares que, segons els escàners, més activitat produeixen en les cervells masculins són les de dones que tenen un front corbat i prominent acompanyat d'un nas situat prou avall en el conjunt de la cara. Les galtes arrodonides i una petita barbeta també són elements considerats positius per estimular aquesta reposta cerebral de satisfacció.

stats