Societat 14/09/2011

El pròxim canvi de temps: diumenge

Dimecres amb més sol que núvols i tanta calor com ahir, només al nord la tramuntana farà baixar les temperatures

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLa tramuntana bufa al nord, no amb cops forts però sí de més de 30 quilòmetres per hora en alguns punts, i només aquí avui la sensació serà de menys calor que els últims dies. En general les temperatures tornaran a enfilar-se fins als 30 graus o fins i tot per sobre, i la xafogor serà molesta a la costa. Avui hi haurà alguns intervals de núvols més que ahir, sobretot a les comarques de Barcelona, però només cauran xàfecs aïllats al Pirineu i Prepirineu a la tarda.

No canviaran gaire les coses demà ni divendres, farà fins i tot més sol i les temperatures encara pujaran un o dos graus més. Arribarem al cap de setmana amb calor de ple estiu, i els mapes del temps avui apunten que dissabte hi haurà pocs canvis: a última hora apareixeran tempestes al Pirineu i per l’oest, però en general farà sol i encara calor de ple estiu.

Compte però perquè diumenge sí que podria arribar un canvi seriós: ja des del matí descarregarien xàfecs sobretot a les comarques de Barcelona i de Girona, bufaria la tramuntana i en general les temperatures farien una clara devallada. Caldrà anar confirmant aquest ponòstic de cara al cap de setmana els pròxims dies. La setmana que ve començaria amb molt més sensació de final d'estiu.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats