Consum
Societat 08/12/2010

Des d'avui, fumar serà encara més car

Un nou augment dels preus del tabac entra en vigor avui. La voluntat del govern és recaptatòria i sanitària, però les vendes segueixen augmentant

Agències
1 min

BarcelonaL'increment de l'impost sobre les labors del tabac ha entrat en vigor avui, amb la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) dels nous preus dels paquets. A partir d'ara costaran al voltant de 40 cèntims d'euro més.

La mesura va ser aprovada divendres passat al consell de ministres amb una finalitat tant sanitària com recaptatòria, ja que es calcula que l'Estat ingressarà 780 milions d'euros gràcies a ella. Amb aquesta quanitat, el govern vol compensar la recent baixada d'impostos a les pimes.

Entre les marques més populars, els paquets de Fortuna i de Nobel passaran a costar 3,85 euros (35 cèntims més), el de Ducados, 3,75 euros (40 cèntims més), i el de Marlboro, 4,25 euros (25 cèntims més).

La vicepresidenta segona del govern i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, va subratllar en anunciar la pujada, la setmana passada, que el preu del tabac a l'Estat seguirà sent inferior al del Regne Unit, França i Alemanya, i que s'equipararà al de Portugal.

Malgrat tot, el tabac se segueix venent

Tot i les pujades dels preus dels paquets i el fet que aquestes teòricament inciten la gent a deixar de fumar, les vendes de tabac segueixen pujant a tot l'Estat. En els deu primers mesos de l'any, els ingressos per aquest concepte han estat de 10.811 milions d'euros, un 3,18 per cent més que el mateix període del 2009.

Catalunya, amb 2.018 milions d'euros, és la comunitat autònoma amb més ingressos en termes absoluts. L'increment respecte dels primers deu mesos del 2009, però, ha estat només d'un 1,38 per cent, un dels més baixos de l'Estat.

stats