Societat 05/01/2012

Guia pràctica per seguir l'arribada dels Reis

Gaspar, Melcior i Baltasar arriben aquest vespre per terra, mar i aire. La majoria de municipis catalans mantenen l'esperit festiu, tot i la crisi

Ara
4 min
Nens esperant l'arribada dels Reis

BarcelonaA poques hores perquè arribin els Reis Mags, els organitzadors de les cavalcades d'arreu de Catalunya ultimen els preparatius per rebre'ls. Com cada any, Gaspar, Melcior i Baltasar arribaran aquest vespre per terra, mar i aire als diferents punts, i ho faran amb la il·lusió de recollir cartes i repartir caramels i joguines per a tots els nens.

Barcelona

Els tres Reis Mags d'Orient arribaran a Barcelona, un any més, cap a les cinc de la tarda al Moll de la Fusta, a bord del Pailebot Santa Eulàlia. En total, el recorregut és de sis quilòmetres i dues hores i mitja de durada. 
Al llarg de la marxa es llançaran 12.000 quilos de caramels, amb la particularitat que enguany tots seran aptes per a persones celíaques. Cal destacar, també, la innovació que suposen les “noves llançadores de caramels”, que han de garantir que tothom es pugui emportar dolços a casa sense necessitat de situar-se a les primeres files.

Hora: 17.00 hores arriben els Reis al Moll de la Fusta

Quilòmetres recorreguts: 6

Quilos de caramels: 12.000

Mitjà de transport d'arribada: amb pailebot Santa Eulàlia

Girona

A Girona hi haurà deu carrosses i es repartiran dues tones de caramels, aptes per a celíacs. 
Pel que fa al recorregut, s'incorpora el carrer Pompeu Fabra, que, amb les obres de l'edifici de la Generalitat havia quedat fora els darrers sis anys. Enguany es manté la tirolina que es va estrenar el 2011, per on els patges reials baixen els regals, des dels jardins de fora muralla fins al pont d'Alferes Huarte.

Hora: 18.30 h, des de les 16 h es muntarà el campament

Quilòmetres recorreguts: 4

Quilos de caramels: 2.000

Mitjà de transport d'arribada: a peu fins al campament

Tarragona

Els Reis arriben a Tarragona per mar, i tindran un seguici de 17 carrosses i uns 350 participants.

Hora: 18.15 h

Quilòmetres de recorregut: 3

Quilos de caramels: 2.500

Mitjà de transport d'arribada: vaixell

Lleida

Els Reis tornaran a arribar a la ciutat de Lleida amb tren de vapor, amb la popular Garrafeta, després que l'any passat ho fessin en avió a l'aeroport de Lleida-Alguaire. La comitiva que acompanyarà Ses Majestats en el recorregut per la capital del Segrià, que no varia respecte al 2011, estarà integrada per més de mig miler de persones i comptarà amb 12 carrosses, 9 grups d'animació i 9 bandes de música, a més de vehicles carregats amb caramels i amb les cartes dels nens, i del camió escaleta històric dels bombers lleidatans. Els caramels estan embolicats amb una càmera d'aire per evitar impactes i són aptes per a celíacs.

Hora: 17.45 h

Quilòmetres recorreguts: 2

Quilos de caramels: 3.500


Mitjà de transport d'arribada: tren de vapor

Sabadell

Ses Majestats d’Orient entren a Sabadell en un carruatge tirat per cavalls, des que el 2005 van prescindir de l’helicòpter. La cavalcada sortirà de l’avinguda Can Deu a les 18 h per arribar a les 21 h a la ronda de Pau Vila. Les carrosses dels tres Reis representaran la terra, el mar i el desert, i un muntatge de música i llum ajudarà a crear un ambient màgic per sorprendre els més petits.

Hora: 17.30 h

Quilòmetres de recorregut: 7,5

Quilos de caramels: 7.000

Mitjà de transport d'arribada: carruatge tirat per cavalls

L’Hospitalet de Llobregat

Els Reis arribaran a les cinc de la tarda a la plaça de Francesc Macià de l'Hospitalet de Llobregat, on seran rebuts per l’alcaldessa. La cavalcada arrenca les 17.30 h a la plaça de l’Escorça per arribar a les 19.30 h a la plaça de l’Ajuntament.

Reus

El Reis Mags aterraran en helicòpter al parc de Sant Jordi de Reus a les 16.30 h. Des d’allà aniran a l’Hospital Sant Joan a visitar els nens ingressats i després a la residència d’avis. La cavalcada començarà a les 19 h al carrer Ample i anirà fins a l’Ajuntament.

Tortosa

Una embarcació fluvial portarà els Reis Mags a Tortosa pel riu Ebre, a les sis de la tarda. Després d’una passejada pels carrers del barri de Ferreries, passaran per l’Ajuntament i seguiran la cavalcada fins al passeig central del parc municipal. Després de quatre anys de cavalcades temàtiques, enguany s'ha apostat per fer un resum dels darrers anys amb les joguines, els contes, el circ i les mil i una nits, com a protagonistes.

Hora: 18.00 h

Quilòmetres de recorregut: 3,7 (2,5 km de passeig previ pel barri de Ferreries i 1,2 km de cavalcada)

Quilos de caramels: 2.000

Mitjà de transport d'arribada: embarcació fluvial

La Seu d’Urgell

Ses Majestats arribaran a les 18.30 h al parc del Segre de la Seu d'Urgell en una barca, acompanyats per piragüistes que els il·luminaran el camí amb bengales. Un cop a la carrossa, aniran fins a la plaça Sant Domènec. Enguany el trajecte s’escurça i no passarà per l’avinguda Salòria.

Hora: 18.30 h

Blanes

A les cinc de la tara, els Reis Mags d’Orient arribaran al port de Blanes en un creuer, mentre el cel s’omple de focs artificials. Les sis carrosses del seguici reial encetaran camí a l’esplanada del port i aniran fins a l’Ajuntament.

Hora: 17.00 h

Quilòmetres recorreguts: 2


Quilos de caramels: 900

Mitjà de transport: vaixell

La Molina

A les sis, acabada la jornada d’esquí, els Reis baixaran dels cims de les muntanyes de la Molina fins a la pista llarga, acompanyats per la baixada de torxes dels patges reials.

Igualada

A la Catalunya central, la tradicional cavalcada de Reis d'Igualada compta enguany amb la participació de més de 750 patges que repartiran unes sis tones de caramels aptes per a celíacs. 
Les tres carrosses dels reis aniran acompanyades de prop de noranta jeeps i una trentena de camions que transportaran milers de regals.

Hora: 18.00 h

Quilòmetres recorreguts: 5


Quilos de caramels: 6.000

Mitjà de transport d'arribada: carrosses

stats