COMPLEX D'OCI
Societat 07/05/2012

Adelson visita Madrid abans de decidir on ubicarà Eurovegas

Sheldon Adelson té previst decidir aquest mes la ubicació definitiva del complex Eurovegas. Ahir va fer una visita llampec als terrenys d'Alcorcón, a Madrid, que competeix amb Catalunya per acollir-lo.

Ara
2 min
Sheldon Adelson va visitar ahir els terrenys d'Alcorcón que Esperanza Aguirre ofereix per acollir el complex Eurovegas.

BARCELONA.El magnat nord-americà Sheldon Adelson va visitar ahir els terrenys ubicats al municipi d'Alcorcón per valorar-ne la idoneïtat per ubicar-hi el complex Eurovegas, segons va informar la Comunitat de Madrid. El govern madrileny va titllar la visita de "decisiva" i va assegurar que només falten "dies" perquè l'inversor anunciï on ubicarà el macrocomplex d'oci.

Adelson va arribar a primera hora de la tarda amb la seva dona, Miriam Ochsorn, i es va desplaçar fins a la localitat madrilenya acompanyat del conseller d'Economia i Hisenda de la Comunitat de Madrid, Percival Manglano; el conseller de Transports, Pablo Cavero; l'alcalde d'Alcorcón, David Pérez, i el president de Promomadrid, Jesús Sáinz. Després de la visita Adelson va mantenir dues reunions, una amb empresaris madrilenys i una altra amb empresaris catalans vinculats a la candidatura de Barcelona, segons van explicar a l'ARA fonts coneixedores del procés negociador. Després de la visita i les reunions, Adelson va marxar cap a Las Vegas en el seu jet privat.

Catalunya pugna amb Madrid per acollir el que ha de ser el complex hoteler i d'oci més gran d'Europa. El Govern va oferir a Sheldon Adelson uns terrenys de 800 hectàrees al Parc Agrari del Baix Llobregat per ubicar-hi el centre d'oci. Mentre que Madrid ha mostrat una disposició total de satisfer les demandes d'Adelson, el Govern li va demanar contenció urbanística, ja que veu difícil encaixar l'impacte visual del complex.

El principal escull és la limitació d'alçada, obligada per l'aeroport però també per la pretensió del Govern que els edificis d'Eurovegas siguin més baixos i s'adaptin a l'arquitectura mediterrània. En tot cas, dels terrenys que l'executiu català va posar sobre la taula, els del Parc Agrari són els que més agraden al magnat nord-americà i el Govern encara no tira la tovallola.

stats