Societat 24/06/2012

Quatre castells de nou a la diada castellera de Sant Joan de Valls

La Vella renuncia al cinc de nou i la Joves ressorgeix després de la decebedora temporada 2010

Efren Garcia
2 min
El quatre de nou de la Joves, aquest diumenge, a Valls.

VallsLa diada castellera de Sant Joan simbolitza el tret de sortida a la ruta de grans actuacions estivals. Les dues formacions vallenques han fet una passa endavant aconseguint les seves fites principals a una plaça del Blat on els castells es viuen d'una manera molt especial.

La Vella aplaça el gamma extra

Una baixa d'última hora ha canviat els plans de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. El bon inici de temporada i el desenvolupament dels últims assaigs obrien la possibilitat de dur a plaça el cinc de nou folrat, el primer castell de gamma extra de l'any. Finalment, però, la colla ha preferit resoldre la jornada sense riscs innecessaris.

La Joves descarrega el tres però fa llenya del quatre

Després de carregar el tres de nou a la diada del pati, la Colla Joves Xiquets de Valls s'ha tret l'espineta completant-lo sense dificultats importants. Fent una passa endavant, també han alçat el primer quatre de l'any, però han tornat a fer llenya després de dibuixar-hi l'aleta.

Quatre castells de nou a la plaça del Blat

El primer duel vallenc ha servit per mesurar les forces de les colles del bressol casteller. A banda de la llenya dels camises roges, els quatre castells de nou realitzats a Valls corroboren el bon estat de forma de la temporada. Les dues formacions han equiparat els seus nivells tot i les diferents sensacions generades.

Torna el gran espadat rosat

Després de descarregar dos pilars de sis aquest cap de setmana, la Vella torna eixamplar el seu ventall potencial per encarar el tram fort de la temporada. Consolidat el cinc de vuit i controlats els primers castells de nou, l'espadat els permetrà afegir les estructures amb agulla a l'hora de preparar els castells de la gamma extra.

Recuperant sensacions

La Colla Joves Xiquets de Valls ressorgeix després d'una decebedora temporada 2010. Animats pel seu cap de colla Pere Rico, la Joves torna a gaudir dels grans castells i genera de nou bones sensacions. A dos mesos de la diada de Sant Fèlix, els vallencs tornen a aparèixer amb convicció a totes les travesses.

stats