Societat 16/04/2012

Un de cada quatre catalans fa una vida sedentària i no practica cap esport

L'Agència de Salut Pública alerta que cada any moren 3.300 persones a Catalunya per causes relacionades amb el sedentarisme, la majoria vinculades amb l'obesitat. Girona acull una caminada popular com a acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física a Catalunya

Acn
2 min

GironaEl 26% dels catalans fan una vida sedentària i no practiquen esport de forma habitual. Aquesta és una de les principals conclusions de l'últim estudi de l'Agència de Salut Pública, que alerta que a cada any moren 3.300 persones a Catalunya per causes relacionades amb el sedentarisme, la majoria vinculades amb l'obesitat. Això representa un 5,5% de la mortalitat del país relacionada amb la manca d'activitat física

La manca d'activitat física és un problema perquè, tot i que la inactivitat no és una malaltia, sí que és una causa que pot predisposar a contraure una patologia crònica. Des de fa tres anys, entitats i administracions impulsen activitats de sensibilització amb motiu del Dia Mundial de l'Activitat Física. L'acte central és una caminada popular a Girona. Sota la premissa que l'activitat física és fonamental per a la promoció de la salut, el Govern, l'Ajuntament de Girona, la Diputació, la Universitat de Girona i esportistes, de la mà de diverses entitats, impulsen durant 15 dies activitats amb motiu del Dia Mundial de l'Activitat Física. L'acte central serà una caminada popular el proper 19 d'abril, que recorrerà la ciutat de Girona amb diversos punts de sortida i arribada al parc del Migdia. El 2011, 66.356 persones van participar en algun dels 272 actes organitzats per reivindicar l'esport i l'activitat física com a pràctica saludable arreu de Catalunya.

El Dia Mundial de l'Activitat Física se celebra cada 6 d'abril des del 2002 arreu del món, i Catalunya és pionera a l'Estat amb l'impuls i la participació en diverses iniciatives entre el 6 i el 22 d'abril. Dirigida tant a infants i adolescents com a adults i gent gran, la iniciativa, de caràcter mundial, vol fomentar que la ciutadania es mogui amb el missatge "Acumula 30 minuts d'activitat física cada dia", seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

A banda de la caminada popular, del 16 al 22 d'abril hi haurà diverses activitats gratuïtes organitzades per diferents entitats que es poden consultar a la web de la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona.

stats