Societat 13/11/2011

Quatre de cada deu homes ha anat amb prostitutes

L'Estat espanyol lidera la llista de països consumidors de prostitució de la UE

Laura Díaz-roig
1 min
A Barcelona hi ha pocs clubs i locals, ja que és difícil que l'Ajuntament doni una nova llicència. Amb la crisi han augmentat els pisos autogestionats per les noies, sense intermediaris.

BarcelonaUn veí, un amic, el company de feina o el porter de la teva escala: quatre de cada deu espanyols han contractat algun cop una prostituta. L'Estat espanyol és líder a la Unió Europea en consum de prostitució, segons les dades recollides per la guia de l'Associació per a la Reinserció de Dones Prostitutes, que conclou que el 39% dels espanyols han pagat pel sexe.

L'estudi també fa un perfil del consumidors, tot i que és heterogeni. Homes de 35 a 50 anys, casats o amb parella i fills són el perfil majoritari. Més enllà d'això, segons Clarissa Velocci, membre de l'Associació, és difícil establir un retrat robot del client, perquè depèn de l'espai en què es contracti. Tot i així els experts estableixen cinc escenaris psicològics possibles per als clients: timidesa, soledat afectiva, desconfiança o temor cap a les dones, una vida sexual insatisfactòria, la possibilitat d'eludir responsabilitats i, finalment, l'addicció al sexe.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA Premium.

stats