Societat 29/01/2013

Els testimonis afirmen que van sentir trets quan Quintana va caure ferida

Els testimonis citats pel jutge que investiga les ferides d'Ester Quintana, que va perdre un ull durant la manifestació de la vaga general del 14 de novembre de 2012, han assegurat aquest dimarts que van sentir detonacions i van veure mossos armats amb escopetes abans que la dona es desplomés.

Efe
2 min
Ester Quintana, que va perdre un ull el 14-N, en la seva última visita als jutjats.

BarcelonaTres dels testimonis del que va succeir el 14-N a la confluència entre el passeig de Gràcia i el carrer de Casp de Barcelona, on Quintana manté que va rebre l'impacte d'un projectil o una pilota de goma dels Mossos d'Esquadra que va buidar-li l'ull, han declarat aquest dimarts davant el titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona. Els tres testimonis, un d'ells amic de la víctima i els dos altres vianants sense cap relació amb ella, han corroborat la versió mantinguda per Quintana, que assegura que va rebre l'impacte a l'ull en girar-se cap als antiavalots que llançaven projectils de dispersió contra els manifestants.

Els testimonis citats pel jutge han coincidit a assenyalar que van veure mossos d'esquadra armats amb fusells, com els que s'empren per disparar pilotes de goma o projectils de precisió, pels voltants del lloc on Ester Quintana va caure desplomada després de quedar ferida d'un ull. Han afegit que van sentir detonacions al lloc dels fets, coincidint amb l'arribada dels antiavalots armats que es van desplegar a la zona.

Els testimonis, segons fonts judicials, corroboren també la versió d'Ester Quintana i el seu entorn que, en el moment en què es va produir la intervenció dels antiavalots, no hi havia incidents ni cap tipus de confrontació amb la policia per part dels manifestants, que es dispersaven de la marxa amb tranquil·litat.

El jutge ha citat a declarar el mes vinent altres testimonis proposats per l'advocada d'Ester Quintana en la querella per lesions que ha presentat contra la policia i té sobre la taula la identificació dels antiavalots desplegats a la zona que va facilitar-li Interior, sense que de moment hagi acordat cap imputació.

Sense cap vídeo concloent

Els testimonis són una prova clau per aclarir els fets, especialment si es té en compte que, fins ara, el jutge no disposa de cap vídeo concloent que reculli el moment en el qual la manifestant va quedar ferida, malgrat que ha recollit els enregistraments dels comerços de la zona, entre els quals locals situats just a la cantonada on va succeir l'incident.

stats