SOCIETAT
Societat 17/07/2012

L'incendi de Calders ja ha cremat 40 hectàrees

El foc es troba en fase de control però 22 dotacions de bombers continuen treballant per extingir-lo del tot

Ara
2 min
Incendi a Calders / Bombers de la Generalitat

CaldersEls Bombers de la Generalitat han augmentat a una quarantena el nombre de dotacions destinades a l'incendi de vegetació de Calders (Bages), que ha començat a cremar aquest dimarts a la tarda i que ja ha arrasat 40 hectàrees de vegetació. Els 14 mitjans aeris que hi han arribat a treballar durant la tarda han començat a retirar-se en fer-se fosc i ara 22 mitjans terrestres treballen per controlar el foc. Nou patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres patrulles i l'helicòpter del Cos d'Agents Rurals i ADF's, entre d'altres, també s'han desplaçat a la zona.

Segons les últimes informacions, el foc continua actiu però ha baixat la intensitat. Els bombers treballen per encerclar el perímetre de l'incendi i controlar-lo. L'incendi s'hauria iniciat per causes que es desconeixen en una zona de matolls i hauria agafat massa forestal a prop de la carretera N-141c a l'altura del quilòmetre 14. Segons els Mossos, el foc ha obligat a desallotjar la piscina de la urbanització Vista Pirineu i a confinar la resta d'habitants a les seves cases.

A les 18.22 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís de l'incendi de Calders, que manté tallades les carreteres N-141c, entre els quilòmetres 6 i 14, i la carretera B-431, entre els quilòmetres 43 i 39, ambdós al pas pel municipi de Calders, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Per la seva banda, la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) per les previsions de risc d'incendi forestal durant el dia a 17 comarques catalanes de les demarcacions de Girona, Tarragona, Terres de l'Ebre, Catalunya Central i Lleida.

Les comarques més afectades pel risc d'incendi avui són l'Alt i el Baix Empordà, el Gironès i el Pla de l'Estany (Girona); l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat (Tarragona); el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta (Terres de l'Ebre), l'Anoia, el Bages i el Solsonès (Catalunya Central) i la Noguera, el Pallars Jussà i la Segarra (Lleida).

stats