SOCIETAT
Societat 08/02/2012

Els Mossos escorcollen la joieria Rabat de Barcelona

L'operació estaria vinculada amb el cas Macedònia, que investiga vincles entre policies, confidents policials i narcotraficants. L'establiment hauria venut rellotges a la trama per valor de 400.000 euros

Laura Díaz-roig
1 min
Esteve Rabat ha dit que han col·laborat amb el jutge / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han escorcollat aquest dimecres al migdia la coneguda joieria Rabat del passeig de Gràcia de Barcelona. Fonts judicials han confirmat que és una investigació del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, a càrrec del jutge Joaquín Aguirre, que porta l'anomenat cas Macedònia, que investiga relacions i suborns entre policies, confidents policials i narcotraficants.

Dos agents han custodiat la porta de l'establiment, situat a la cantonada del passeig de Gràcia amb el carrer Rosselló, i han impedit l'entrada als clients. Les persianes dels aparadors s'han abaixat mentre ha durat l'escorcoll.

Els periodistes aplegats fora la joieria han pogut veure el jutge Aguirre sortir de les oficines acompanyat pel propietari, Esteve Rabat, i entrar a la botiga, just al costat.

Rabat ha confirmat a la premsa que el jutge investiga l'ús que es va fer de diversos rellotges comprats a la joieria. Suposadament haurien servit per als suborns que s'estan investigant en el cas Macedònia. Segons Esteve Rabat, s'investiga la compra de "diverses peces per part d'un grup de gent que segons sembla servien per a altres coses". "Estem col·laborant", ha dit el propietari de la joieria. El jutge hauria comprovat les dades que tenia. Alguns dels objectes es van comprar fa temps, segons ha explicat Rabat. Fonts properes a l'establiment han explicat que la joieria hauria venut rellotges a la trama per valor de 400.000 euros.

stats