SOCIETAT
Societat 06/04/2011

Trànsit anuncia 30 radars més a les carreteres catalanes per baixar la sinistralitat un 15%

El Pla de Seguretat Viària 2011-2013 preveu 72 actuacions a les carreteres catalanes. Una d'elles és la creació d'una oficina d'antenció a les víctimes d'accident

Marta Català
1 min

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit ha anunciat que posarà 30 radars més a les carreteres catalanes. Aquesta és una de les mesures del Pla de Seguretat Viària 2011-2013 que han presentat el conseller d'Interior, Felip Puig, i el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio. El pla incorpora 72 accions amb l'objectiu de reduir un 15% l'accidentabilitat.

Altres mesures del pla són la creació d'una oficina d'atenció a les víctimes d'accidents de trànsit, l'elaboració d'estudis específics sobre atropellaments i punts negres, potenciar l'educació viària a les escoles i la posada en marxa d'un sou sistema de detecció de concentració d'accidents.

A més, s'ha incorporat una nova tecnologia: els radars eòlico-solars, que com que no necessiten estar connectats a l'electricitat, poden ubicar-se en punts que s'han detectat com a especialment conflictius però que, de moment, no disposaven de les condicions necessàries per a la instal·lació d'un radar convencional.

Des de de fa més d'un mes ja funcionen, de moment en període de proves, dos d'aquest nou radars alimentats per energies renovables: l'un a l'Arboç i l'altre a Biosca i la intenció és que, durant aquest any, se n'instal·lin quatre o cinc. Aquest radars no substituiran els anteriors, sinó que se sumaran al sistema existent. L'objectiu és reduir la sinistralitat un 5% cada any durant els tres propers exercicis.

stats