Reaccions a la sentència del Suprem
Societat 22/12/2010

Plataforma per la Llengua: "És una decisió política, no pas lingüística"

Teresa Casals, de la Plataforma per la Llengua, diu que la sentència "és un atac directe al nostre sistema educatiu". L'entitat pressionarà el futur Govern perquè la combati

Marta Bausells
1 min

BarcelonaPlataforma per la Llengua, a través de la representant de la seva àrea d'Educació, Teresa Casals, ha expressat la seva preocupació davant la sentència del Tribunal Suprem. "La nostra primera reacció és de rebuig total a aquesta sentència", diu Casals. Tot i això, afirma que no l'ha agafat per sorpresa: "Després d'haver llegit la sentència, que va ser un esforç titànic, ja es veia venir que passaria això: que tres pares de Catalunya puguin fer canviar tot un sistema educatiu és una vergonya".

Des de Plataforma estan molt preocupats, declara Casals, pel que considera que "és una decisió política, no lingüística". "Per mi, que m'he dedicat tota la vida a fer classes, és un moment molt dolorós", perquè el sistema d'immersió lingüística és pedagògicament molt bo i, a la vegada, ajuda la cohesió social al país, explica.

"Considerem que la sentència és un atac directe al nostre sistema educatiu, que a més ha estat avalat per Europa i per l'informe PISA, que ha demostrat que els nostres alumnes no saben menys castellà que un de Burgos", afirma. Casals lamenta que un sistema que ha apostat perquè els nens siguin bilingües enlloc de monolingües, i que ha funcionat, sigui atacat per motius polítics. "Pressionarem el futur Govern perquè combati la sentència i farem el possible perquè la ciutadania entengui la gravetat del moment", conclou.

stats