ARRIBEN ELS REIS MAGS
Societat 05/01/2012

Tot llest per rebre Ses Majestats els Reis d'Orient

Sònia Sánchez
2 min
El Mag Maginet, de Cornellà, fa dies que rep nens al seu campament al parc de Can Mercader.

Els patges reials han estat tota la setmana recollint les cartes amb els desitjos dels més petits. Al vestíbul de l'Ajuntament de Barcelona, per exemple, els patges Estel i Gregori han atès les peticions de centenars de nens des de dilluns. Aquesta tarda, la patge Estel serà de nou dalt de la carrossa que, coronada per un enorme estel il·luminat, guiarà els tres Reis en el seu passeig pels carrers de Barcelona. Però Melcior, Gaspar i Baltasar tenen patges i emissaris arreu del territori català, alguns de ben singulars, com el Camarlenc, de Lleida; el patge Xiu-Xiu, de Terrassa, i el Mag Maginet, de Cornellà de Llobregat, que cada any manté en secret fins a l'últim moment el transport amb què arribarà a la Cavalcada.

I és que els Reis Mags d'Orient no es deixaran avui cap barri, poble ni ciutat per visitar, arreu de Catalunya arribaran en vaixell, tren, helicòpter o qualsevol mitjà de transport que la geografia i l'economia facin possible. Aquests bíblics personatges, que encara superen el Pare Noel i el tió a l'hora de repartir regals a casa nostra, tornaran a omplir de màgia els carrers dels municipis catalans.

Però les cavalcades -aquí us expliquem el recorregut de les principals- complicaran força el trànsit, sobretot a les ciutats més grans. A Barcelona, l'Ajuntament recomana utilitzar només el metro. Per això, es reforçaran amb personal d'atenció al públic les estacions més concorregudes durant la Cavalcada i la majoria de línies d'autobús seran desviades o limitades entre les 4 i les 6 de la tarda. Els serveis de neteja hauran de fer molta feina també després de les cavalcades, durant les quals el llançament de caramels sempre fa estralls. Uns dolços que, cada cop més, tenen en compte els nens celíacs. Ja són moltes les cavalcades amb caramels sense gluten. A Barcelona, per exemple, ja ho són tots.

Joguines i tortells

Un cop acabades les rues i recollides totes les cartes, comença la nit de feina per a Ses Majestats. Per ajudar-los a servir totes les comandes dels nens que s'hagin portat bé durant tot l'any, les botigues de joguines catalanes han ajustat els preus amb alguns descomptes aquest Nadal. El sector confia a vendre el mateix que l'any passat, amb una mitjana d'entre 30 i 40 euros per família.

I demà, després d'obrir els regals, els catalans ens menjarem 850.000 tortells de reis, diu el Gremi de Pastissers. Costen entre 18 i 30 euros per família i, seguint la tradició, paga qui troba la fava i es corona qui topa amb la figureta del rei.

stats