Societat 06/03/2013

El recinte modernista de l'hospital de Sant Pau obrirà al públic a finals d'any

Nou dels dotze pavellons inclosos en el projecte de rehabilitació estaran en funcionament aquest desembre o, com a molt tard, el gener del 2014

Efe
1 min
DEPENDÈNCIA DEL FINANÇAMENT PÚBLIC
 L'Hospital de Sant Pau és un dels centres que formen part de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). Els 345 milions d'euros de concert que cobren aquests hospitals suposen entre el 90% i el 95% dels seus ingressos.

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona preveu obrir a la ciutat i als turistes el recinte modernista de l'hospital de Sant Pau al desembre o, a tot estirar, el gener del 2014, amb nou dels seus 12 pavellons en funcionament.

El tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha fet aquest anunci en una compareixença en la comissió de Presidència per explicar la situació del projecte que ha de servir per rehabilitar aquest conjunt arquitectònic, declarat patrimoni de la Humanitat per la Unesco, i transformar-lo en seu d'organismes internacionals dedicats a la cultura, la investigació i la sostenibilitat.

De moment, tenen seu al recinte o l'estan condicionant la Universitat Nacions Unides-Barcelona, la xarxa d'universitats Global University Network for Innovation (GUNI), l'European Forest Institute (EFI), l'Aliança Global d'Associacions d'Operadors d'Aigua i Sanejament (GWOPA), Biocat, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), UN-Habitat i Casa Àsia, mentre s'està negociant l'arribada de Casa Amèrica.

Ciurana ha explicat també que al desembre estaran acabades les obres al pavelló d'Administració, que permetran que es puguin obrir al públic els espais expositius que acullen un projecte museogràfic sobre la història de la medicina a Catalunya i un de reflexió sobre l'estil modernista de Lluís Domènech i Muntaner, arquitecte del recinte.

El portaveu del grup socialista, que ha sol·licitat la compareixença, ha acusat el govern municipal d'estar convertint el projecte de Sant Pau en "un parc temàtic per a turistes" i de descuidar l'aposta per fer-ne un parc d'investigació i un instrument de capitalitat mediterrània.

stats