Societat 17/04/2013

El rector de la UB: "Abans de fer un ERO, dimitiré"

Dídac Ramírez afirma, en una roda de premsa, que la plantilla serà la mateixa que el 2012. Tot i això, no ha descartat que no es renovi el contracte d'alguns professors associats

Efe
2 min

BarcelonaLa plantilla de la Universitat de Barcelona (UB) es mantindrà en números similars aquest any en relació amb la del 2012 i "no hi haurà expedient de regulació d'ocupació [ERO]", ha assegurat aquest dimecres el rector d'aquest centre, Dídac Ramírez.

En una roda de premsa, el rector ha lamentat els "actes vandàlics" registrats en una porta i a altres elements de l'edifici històric de la UB avui a primeres hores del matí, quan diverses dotzenes d'estudiants han amuntegat cadires i grans bosses de papers davant les portes d'accés al rectorat, on calia celebrar el consell de govern de la UB.

Finalment, el consell de govern ha estat ajornat fins a d'aquí a uns dies, tot i que l'aprovació del pressupost que ha de tractar es considera "urgent" per part del rector, que ha assegurat que els "rumors" sobre la possible reducció de personal en aquesta universitat són "falsos".

"Abans de fer un ERO, dimitiré", ha dit Ramírez, que ha assegurat que comprèn la preocupació dels treballadors de la UB sobre aquests rumors, que "no responen a la realitat".

No obstant això, no ha descartat que no es renovi el contracte d'alguns professors associats en funció de les necessitats dels diferents departaments.

En el capítol 1 (personal) la plantilla de la UB ascendirà aquest any en el personal docent i investigador a 5.111 persones (5.060 el 2012) i el personal d'administració i serveis, 932,31 (932,69), segons les dades facilitades pel gerent de la Universitat de Barcelona, Víctor Gómez, en la mateixa roda de premsa.

El rector ha informat que el pressupost de la UB per a aquest any serà semblant al del passat 2012, mentre encara no se saben quines subvencions destinarà la Generalitat aquest exercici a les universitats públiques catalanes.

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, i altres membres del govern d'Artur Mas es van reunir ahir amb els rectors, als quals es van plantejar diversos possibles escenaris de retallades, segons si es flexibilitza més o menys el dèficit públic a les autonomies per part de l'Estat, ha explicat el rector.

Ramírez ha indicat que Castellà va traslladar als rectors que, "dins del clima de restricció", les retallades a les universitats públiques seran "el menys lesives possible".

Diverses fonts consultades estimen que les retallades a les universitats públiques podrien situar-se en gairebé un 8% de les subvencions, un percentatge que finalment es reduiria en descomptar-se una paga doble als treballadors públics, segons les intencions del govern català.

A més d'assegurar que no hi haurà cap acomiadament a la UB, Ramírez ha aclarit que el pressupost inclourà ajustos en altres capítols, especialment els que afecten el funcionament ordinari del centre, com viatges, i s'optimitzarà el patrimoni pel que fa a drets d'explotació de col·legis majors o solars.

Si finalment la subvenció de la Generalitat és menys de la prevista per l'equip de govern de la UB, Ramírez ha anunciat que aquesta universitat igualment no afectarà el personal i que introduiran una partida d'ingressos extraordinària per cobrir la diferència.

stats