Societat 28/08/2011

El CD definitiu dels Sopa, a l'ARA

De L'Empordà a Camins o la proverbial Podré tornar a enrere formen part del CD que, per 8,95€, podràs trobar dissabte i diumenge que ve amb l'ARA. La millor manera de recuperar Sopa de Cabra.

Ara
3 min
Deu anys després Els Sopa de Cabra preparen aquests dies els concerts que suposaran el retorn del grup als escenaris una dècada després del comiat.

Barcelona.Gerard Quintana demana a tots els que tinguin previst anar a veure Sopa de Cabra els propers 9, 10 i 11 de setembre al Palau Sant Jordi que dormin bé la nit anterior. Els esperen almenys dues hores i mitja de hits . I per començar a paladejar el retorn de la banda gironina, l'ARA t'ho posa fàcil: dissabte i diumenge que ve t'ofereix el seu recopilatori definitiu, vint cançons que segur que coneixes i que no tens en un únic disc. Dues hores de música dels anys 90 i primers anys de la dècada passada d'un grup que ha fet història. No debades, van vendre 100.000 discos de Ben endins i, amb Els Pets, Sau, Umpah-pah i companyia van tornar a popularitzar la música cantada en català a casa nostra.

El CD inclou 20 temes que has sentit més d'una vegada. I que han superat el pas del temps. Parlem de L'Empordà , que els va donar a conèixer arreu del país i que obre el disc, o de Camins , que els va consolidar en l'última època. Fins fa poc, aquest tema era encara el més punxat en català a tot l'Estat per les radiofórmules musicals. També hi trobarem altres cançons emblemàtiques com El far del sud , Els teus somnis , El boig de la ciutat , Sota una estrella , Hores bruixes , Podré tornar enrere o Seguirem somniant , que els Sopa cantaran al Palau Sant Jordi, tot i que encara els dol interpretar aquest tema en directe, ja que està dedicat a Joan Ninyín Cardona, que va morir de càncer al gener del 2002. "Al principi dels assajos se'm feia un nus a la gola i els ulls se m'omplien de llàgrimes. Em vaig plantejar si seria capaç de cantar-la al Sant Jordi", confessa Quintana.

Instants del temps , Si et va bé , Sents , Cau el sol , Per no dir res , Tu, jo i la circumstància , Pell de lluna , Mala sang , Dona , Quan es faci fosc i Si et quedes amb mi tancaran l'últim tram del CD Sopa de Cabra. Les millors cançons .

En plena primavera, la banda gironina va anunciar que el 9 de setembre celebrarien els 25 anys de naixement i deu anys de la dissolució en un concert al Sant Jordi. El fervor aixecat va ser tan gran que en poques hores es van esgotar les 17.500 entrades. Van anunciar un segon concert i va tornar a passar el mateix. Fins que es van quedar en tres concerts. Una fita, la del triple concert al Sant Jordi, que només està a l'abast de les grans estrelles del pop-rock mundial. Tornen a ser el grup de moda, amb el permís dels Manel, Antònia Font i companyia, i han demostrat, com diu Josep Thió, que hi ha molta gent amb ganes de tornar-los a escoltar.

Edició de col·leccionista

Per això l'ARA ha recollit els millors temes dels quinze anys de carrera de la banda per oferir-los als seus lectors en un CD que guardaran per sempre. A més a més, es tracta d'una edició de col·leccionista amb un llibret que conté les lletres de totes les cançons perquè si et perds en una tornada puguis cantar-la sense impediments ni miraments.

"Ens agradaria que la gent es trobés alguna cosa millor, que poguéssim superar el record que tenen de nosaltres. Hi donarem el màxim possible", explica Quintana en referència a la sèrie de concerts que faran a tot el país -a més de Barcelona, tocaran a Girona, Tarragona i Palma-. I per refrescar la memòria no hi ha res millor que disposar d'un únic CD amb les vint cançons que interpretaran en directe.

Francesc Cuco Lisicic deia el març passat: "No ens ha costat gaire a ningú apuntar-nos al retrobament". No s'esperaven tant de rebombori al seu voltant. El que queda clar és que les seves cançons no moriran mai.

stats