Societat 10/04/2012

El referèndum de la marihuana tensa Rasquera

El 37% dels votants havien passat per l'urna a les dues del migdia, però la majoria prefereix no revelar si està a favor o en contra del projecte

Maria Ortega
1 min
Els veïns de Rasquera voten des de les nou del matí d'aquest dimarts si avalen la plantació de marihuana al poble / TJERK VAN DER MEULEN

RasqueraGran desplegament mediàtic a la plaça de la Glorieta de la petits població de Rasquera (Ribera d'Ebre) que avui decideix en referèndum si dóna suport o no a la plantació de marihuana que ha aprovat l'equip de govern (ERC) per donar oxigen econòmic al municipi. A les dues del migdia, un 37% dels votants ja havia passat per l'urna de centre cívic per dipositar-hi el seu vot, però la majoria esquivava els periodistes i defugia posicionar-se sobre el projecte.

"Érem un poble unit i això està causant moltes esquerdes", explica una dona després de votar. D'altres apunten que s'està "creant un conflicte polític", més enllà del fet de donar suport o no al pla anticrisi, que inclou la plantació de marihuana. A les 21 h, es tancarà l'urna i començarà el recompte de vots per saber si la marihuana obté més del 75% dels suports, tal com l'alcalde, Bernat Pellisa, ha posat com a condició perquè el seu equip no dimiteixi en bloc i revoqui el pla. A les 22 h, hi podria haver veredicte.

De moment, ambient enrarit a Rasquera. Mentre alguns es passegen amb samarretes declarant el seu amor a la marihuana, d'altres, com el Francisco Garrido i la seva dona atenen la premsa la porta del centre cívic per explicar que aquest cop "l'alcalde ha anat massa enllà" i que no volen que els nens del poble "creixin amb el referent de la marihuana".

El cap de l'oposició, Bernat Farnós (CiU), insisteix al seu torn que l'equip de govern "ha inflat el cens" per al referèndum i que la pregunta que es plateja -sobre el pla anticrisi- no és 'adequada, perquè hauria de ser "més directa" i preguntar pel punt polèmic de la plantació.

stats