CONSUM
Societat 05/01/2011

Els regals d'imitació poden perjudicar seriosament la salut

La Policia alerta del perill d'utilitzar perfums, cosmètics o ulleres de sol falsificats. La crisi ha fet proliferar aquests articles, que són molt més econòmics

Thaïs Gutiérrez
1 min
La policia alerta de la proliferació de productes d'imitació abans de Reis

BarcelonaPerfums d'imitació tan ben presentats que semblen els reals. Ulleres de sol amb la marca perfectament gravada però 100% falses. Telèfons mòbils d'última generació que han costat la meitat de la meitat del seu preu vertader. Aquests són alguns dels regals d'imitació "estrella" d'aquest Nadal sobre els quals la Policia ha alertat que poden ser perillosos per a la salut.

Els perfums que imiten els de marca, que últimament proliferen molt per botigues i mercats, poden causar al·lèrgies a la pell i, tot i que no és tan greu, la seva olor desapareix al cap de pocs segons d'haver-lo posat sobre la pell. Les ulleres de sol són un altre dels productes que la Policia considera que poden ser perjudicials per a la salut en el cas que no siguin de debò perquè poden causar danys irreparables als ulls, ja que les seves lents solars no protegeixen veritablement dels raigs de sol.

Fa tot just dues setmanes, la Policia Nacional va requisar a la Jonquera més de 32.000 peces de roba, rellotges, ulleres i accessoris de luxe falsificats que es pretenien posar a la venda durant la campanya nadalenca. I és que la crisi econòmica ha empès molta gent a comprar aquest tipus de productes falsificats sense conèixer els riscos que poden comportar.

stats