SOCIETAT
Societat 03/06/2011

El rei Joan Carles, operat amb èxit del genoll

Aquest dissabte començarà a fer fisioteràpia

Efe
1 min

MadridEl rei "es troba en bon estat i estarà en observació les pròximes 24 hores" a l'hospital USP San José de Madrid abans d'iniciar allí la fisioteràpia, després de la intervenció quirúrgica en què se li ha implantat "amb èxit" una pròtesi que substitueix l'articulació del genoll dret.

El gerent de l'hospital USP San José, Javier de Joz, ha donat a conèixer als mitjans informatius el primer comunicat mèdic després de la cirurgia practicada al rei Joan Carles "amb anestèsia epidural", que ha transcorregut "amb tota normalitat" i ha tingut " una durada de 90 minuts ", tot i que el temps total que el rei ha estat en l'àrea del quiròfan s'ha acostat a les tres hores.

Després de l'operació, el cap de l'Estat "romandrà en observació durant les pròximes 24 hores, abans de passar a planta, on començarà la fisioteràpia específica".

La intervenció quirúrgica, portada a terme pel traumatòleg Ángel Villamor, ha consistit en la pràctica d'"una artroplàstia total de substitució" de l'articulació del genoll dret, en la qual el rei "venia patint molèsties" des de fa "uns anys", encara que "actualment s'havien intensificat fins a limitar parcialment la seva activitat física", segons precisa el comunicat mèdic.

El text explica que aquestes molèsties eren "principalment conseqüència d'antigues lesions esportives i no susceptibles de recuperació sense tractament quirúrgic".

stats