Societat 10/02/2012

Retirat el tren accidentat de l'estació de Mataró

Al voltant de les deu del vespre d'aquest dijous s'ha tallat el trànsit de la carretera N-II mentre dues grues de gran tonatge remolcaven el vagó més malmès. La resta del comboi serà traslladat als tallers de Renfe

Acn
2 min
Dues grues de gran tonatge remolcaven aquesta matinada el vagó del tren accidentat

MataróEl tren accidentat aquest dijous a Mataró ha estat remolcat de matinada en una espectacular maniobra de més de dues hores que ha obligat a tallar el trànsit de la carretera N-II. Un cop desenganxat de la resta del comboi, dues grues de gran tonatge han enlairat el vagó més malmès i han superat per dalt el perímetre de l'estació i els arbres del passeig fins a dipositar-lo en un remolc especial. Això ha permès transportar aquest tros del tren per carretera fins a uns magatzems de la ciutat de Barcelona. Segons han explicat els responsables del trasllat, el desplaçament entre Mataró i Barcelona s'hauria fet per la carretera N-II per evitar l'autopista, i sota vigilància dels Mossos d'Esquadra.

Els treballs de preparació de la retirada del tren han començat pels volts de les deu del vespre. No ha estat, però, fins vint minuts després de la mitjanit quan el trànsit de la carretera N-II s'ha tallat del tot i s'ha començat a remolcar el primer vagó del tren accidentat. Tot i l'hora en què s'ha fet l'actuació, alguns curiosos s'han apropat al lloc per veure en directe aquesta espectacular operació.

La resta del tren accidentat s'ha pogut situar sobre la via, per on es preveu desplaçar-lo fins als tallers de Renfe. El trànsit a la N-II no s'ha reobert completament fins que no s'ha acabat el desmuntatge de les grues de gran tonatge que han servit per retirar el primer vagó del comboi accidentat de l'estació.

L'accident de tren que ha originat aquesta situació es va produir pels volts de les nou del matí a l'estació de Rodalies de Mataró, quan un comboi procedent de Molins de Rei va entrar a una velocitat inadequada a l'estació i va xocar amb el topall del final de la via 4 de l'estació. En aquell moment hi viatjaven una cinquantena de persones, de les quals deu, a més del conductor, han resultat ferides. La majoria ja estan donades d'alta.

stats