Societat 30/04/2011

Unes 350 persones reivindiquen la construcció d'un hospital a Montcada i Reixac

Veïns de Cerdanyola, Ripollet i Montcada protesten per reclamar la construcció d'un nou hospital comarcal, que havia d'estar ja en funcionament

Efe
1 min

Montcada i ReixacUnes 350 persones han participat avui en una manifestació que s'ha celebrat de forma simultània a Cerdanyola del Vallès i Ripollet per reivindicar la construcció de l'Hospital Ernest Lluch, a Montcada i Reixac.

Els veïns han protestat pel retard en la construcció de l'equipament, que hauria d'haver obert les portes l'any passat, i on encara no s'ha posat la primera pedra arran dels problemes econòmics que al·lega el govern de la Generalitat.

"No hi ha dificultats econòmiques per rescatar bancs i caixes, per tant creiem que hi ha diners per construir un hospital, que no és cap luxe, i més quan la despesa sanitària del país està per sota de la mitjana europea", ha explicat Carles Escolà, portaveu de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental).

Les dues manifestacions han creuat els principals carrers de Cerdanyola i Ripollet i han coincidit al Centre d'Atenció Primària II, a Ripollet, on també s'han unit veïns de Montcada i Reixac.

La concentració ha culminat davant dels terrenys on s'ha de construir l'hospital on s'ha llegit un manifest i s'ha interpel·lat l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo (PSC), present en la marxa, i que davant l'interrogatori de la ciutadania ha fet una crida perquè els manifestants s'uneixin a la protesta del pròxim 14 de maig a Barcelona.

stats