EDUCACIÓ
Societat 17/02/2011

El Govern anuncia que declararà les escoles "zones lliures de drogues"

La consellera Irene Rigau diu al Parlament que l'ensenyament és "prioritari", tot i les retallades dràstiques de pressupost

Isaac Salvatierra
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.08in; }a:link { } p { margin-bottom: 0.08in; } La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat al Parlament una campanya per declarar les escoles “zones lliures de drogues”. Rigau no ha concretat amb quins mitjans ho farà, però la mesura està inclosa en el programa electoral de CiU. Diu el programa: “

En la compareixença al Parlament, Rigau també ha assegurat que l'educació és una de les prioritats del Govern, tot i les retallades anunciades fins ara per ajustar els pressupostos del seu departament al pla d'austeritat. “Ser prioritat no vol dir que no es vegi afectada per les circumstàncies actuals, però segueix sent una prioritat”, ha dit.

p { margin-bottom: 0.08in; } Ensenyament ha comunicat aquests dies a les escoles i instituts una retallada preventiva d'un 20% del pressupost corrent per fer front a la crisi. La notícia està generant molta preocupació entre els centres educatius perquè, si s'acaba confirmant la tisorada brusca, els directors asseguren que amb prou feines podran pagar la factura de la llum, la calefacció o la neteja. En la compareixença al Parlament, Rigau ha remarcat que la retallada és preventiva, a l'espera que es concreti el pressupost de la Generalitat pel 2011: "Això no és retallada. Això és adminstrar la pròrroga pressupostària. Els hem dit als centres que el pressupost està en pròrroga, sàpiguen de quina part disposen”. La titular d'Ensenyament ha afegit que s'ha primat el funcionament de les escoles per sobre la resta d'equipaments no docents de la conselleria.

La crisi també farà que només es cobreixin el 50% de les baixes laborals, es redueix l’oferta de places de professor de secundària, es congela el pla de digitalització de les aules amb ordinadors portàtils i s’aprima la partida d’inversions, cosa que cronificarà els barracons. La retallada encara tindrà una incidència més severa perquè el nombre d'alumnes continua creixent.

p { margin-bottom: 0.08in; }

stats