Ciència
Societat 28/11/2010

Els nous reclutes per a la guerra: robots

L'exèrcit dels Estats Units recluta robots d'última generació per fer funcions de combat. Malgrat els avantatges tècnics, aquests teòrics avenços plantegen dubtes ètics

Redacció
1 min
Un robot armat fa maniobres en un camp d'entrenaments

BarcelonaFa temps que l'exèrcit dels Estats Units utilitza tot tipus de maquinària moderna, però últimament està dissenyant un conjunt de nous robots per fer tot tipus de tasques, com informa el New York Times. Enderrocar francotiradors, fer de sentinelles nocturns, espiar, detectar el més mínim moviment o desactivar explosius en són exemples.

Usar robots té l'avantatge que no es cansen, són més precisos que els humans i no actuen empesos per la ràbia o la malícia. A més, poden protegir els soldats, perquè en molts casos aquests els teledirigeixen enlloc de ser ells presents al combat. Molts qüestionen, però, que si els robots substitueixen les persones, a la llarga serà menys costós i més fàcil començar una guerra, i que els civils estaran en més perill que ara perquè els robots tindran dificultats per distingir-los dels altres soldats.

stats