SOCIETAT
Societat 11/05/2012

Mor el fotògraf que va tenir un accident d'avioneta mentre feia un reportatge al golf de Roses

Jordi Velasco era col·laborador del 'Diari de Girona' i del 'Setmanari de l'Alt Empordà'

Acn
2 min

RosesEl fotògraf que aquest dimecres va tenir un accident en caure l'avioneta amb què viatjava mentre feia un reportatge al golf de Roses ha mort aquest divendres al migdia poc abans de la una, segons fonts de l'Hospital Josep Trueta, on es trobava ingressat en estat crític.

La víctima estava fent un reportatge sobre una embarcació ocupada per deu persones i l'aparell des d'on prenia imatges es va precipitar al mar, a uns 70 metres de la costa, per causes que la direcció general d'Aviació Civil investiga. La víctima és el fotògraf Jordi Velasco, de 28 anys i especialitzat en imatges aèries i d'emergències i col·laborador de 'Diari de Girona' i del 'Setmanari de l'Alt Empordà'.

Precisament, l'any passat va obtenir el guardó Carles Rahola en la categoria de fotoperiodisme per la fotografia 'La neu talla les comunicacions per carretera', que il·lustrava la nevada del 8 de març del 2010.

Arran de l'accident, que es va produir dimecres al voltant de la una del migdia, la Direcció General de Protecció Civil va activar el pla Aerocat en fase de prealerta. El Sistema d'Emergències Mèdiques va desplaçar fins a la zona quatre ambulàncies, un helicòpter i dos metges, i també hi van treballar Mossos d'Esquadra i policia local de Roses. A més, es va activar un equip de psicòlegs per atendre la desena de persones que es trobaven a l'embarcació en el moment de l'accident i que van patir una crisi d'angoixa.

Les possibles causes

Encara es desconeixen les causes per les quals l'avioneta va caure, i serà un expert en aviació civil qui determinarà per quin motiu es va precipitar. No obstant això, alguns testimonis van relatar que l'embarcació i l'avioneta eren molt a prop i, durant la gravació, hi va haver un moment que la llanxa va aixecar aigua en fer una maniobra al mar. Per aquest motiu, l'avioneta va girar bruscament i una de les ales va impactar contra l'aigua i va caure al mar.

Tres persones que viatjaven a l'embarcació es van tirar a l'aigua per intentar rescatar els dos ocupants de l'avioneta. Van trencar el vidre de l'aeronau amb les mans i el pilot va abandonar l'avioneta pel seu propi peu. En canvi, Velasco no va poder sortir i va estar molts minuts sota l'aigua, segons testimonis de l'accident, ja que la nau es va enfonsar del tot i no va ser fins que els equips de rescat la van poder acostar a la costa que van poder rescatar el fotògraf.

stats