Societat 09/11/2012

Rubalcaba demana per carta als bancs que suspenguin els desnonaments

El govern espanyol i el PSOE es reuneixen dilluns per pactar una reforma legislativa i modificar els períodes de carència en els casos dels col·lectius més vulnerables. Una dona s'ha suïcidat a Barakaldo quan era a punt de ser desallotjada

Efe
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat per carta als presidents de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) i de l'Associació Espanyola de la Banca (AEB) que suspenguin els desnonaments. Rubalcaba també els ha demanat una reunió per abordar els desnonaments.

Aquest divendres una dona s'ha suïcidat a Barakaldo quan era a punt de ser denonada. Ja hi ha hagut almenys un suïcidi més pel mateix motiu a Granada i un intent a València. Arran d'aquesta notícia, el govern espanyol ha anunciat contactes "urgents" per avançar la reforma de la llei i poder modificar els períodes de carència en els casos dels col·lectius més vulnerables.

Dilluns hi ha prevista una reunió del ministeri d'Economia amb representants del PSOE per mirar d'arribar a un acord.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i la vice secretària general del PSOE, Elena Valenciano, han parlat per telèfon aquest matí després de conèixer-se la notícia del suïcidi i han insistit en la necessitat d'accelerar al màxim les noves iniciatives. La secretària d'Economia del PSOE, Inmaculada Rodríguez Piñero, i el subsecretari del ministeri d'Economia, Miguel Temboury, també han parlat per telèfon sobre la reunió del grup de treball d'aquest dilluns.

stats