Societat 11/05/2012

Cap de setmana amb ruixats de tarda i una baixada de temperatures diumenge

Avui i demà la calor serà tant o més intensa com els últims dies, però diumenge l'estiu recularà. Els ruixats i tronades seran més probables diumenge

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } En algunes zones enclotades del Pirineu i de la Catalunya Central avui s'ha baixat dels 10 graus a primera hora, però en general la nit ha tornat a ser molt suau, i aquest migdia farà tanta o més calor que ahir. Les temperatures tornaran a superar els 30 graus en diverses comarques interiors i a la costa s'arribarà als 25. Tot plegat farà que l'ambient torni a ser clarament estiuenc. El dia serà clar però a la tarda creixeran nuvolades en punts de muntanya que deixaran ruixats puntuals al Pirineu de Lleida.

El cap de setmana començarà sense novetats: amb sol i calor, però dissabte a la tarda cauran alguns primers ruixats localitzats. Plourà sobretot al Pirineu, Prepirineu i en algunes comarques de Girona, atents perquè allà on hi apareguin els xàfecs podran ser-hi forts, i fins i tot acompanyats de calamarsa. A última hora algun xàfec podria arribar més desgastat a la Costa Brava.

Diumenge augmentarà la inestabilitat, al matí farà sol gairebé arreu, però les nuvolades creixeran amb més força i més aviat, i els xàfecs i tronades podran descarregar a partir del migdia a qualsevol punt del Pirineu, Catalunya Central i comarques de Girona i de Barcelona, tant a l'interior com a la costa. Alguns dels ruixats seran aiguats, curts però molt intensos. Aquest canvi de temps farà marxar l'ambient d'estiu, diumenge al migdia ja farà força menys calor i la setmana que ve començarà amb un matí de jaqueta prima a moltes comarques. Els mapes del temps, però, fan pensar que les temperatures tornaran a enfilar-se clarament al centre de la setmana que ve.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats