SOCIETAT
Societat 31/10/2011

Dues famílies russes descobreixen 12 anys després que els van intercanviar les filles en néixer

Els han indemnitzat amb 70.000 euros cada una. Faran servir els diners per anar a viure més a prop l'una de l'altra i no descarten compartir una casa plegats

Ara
1 min

BarcelonaDues famílies russes rebran prop de 70.000 euros d'indemnització cadascuna després que s'hagi descobert, 12 anys després, que els van intercanviar els fills sense voler a la clínica on van néixer.

L'error s'ha descobert després que els pares d'una de les nenes se separessin. El pare va dir que no ajudaria la seva filla perquè no s'hi assemblava. Una prova d'ADN ha confirmat que els Belayeva no són els pares biològics de la seva filla Irina. Ni ell, ni ella. Una investigació ha permès trobar els veritables pares: els Iskanderov, que havien estat criant durant 12 anys, Anna, la filla dels Belayeva.

Saber la veritat ha provocat una estranya sensació de sorpresa i de satisfacció alhora. Les dues famílies han assegurat que hauran de lluitar ara pel trasbals que els ha suposat tot plegat.

"Els diners no poden alleugerir el dolor", ha dit Yuliya Belayeva, mare biològica d'Anna. "Hi ha moments que penso que hauria estat millor no saber-ne res", ha declarat a la televisió NTV, segons recull el diari The Guardian.

Segons la televisió russa, les dues nenes no volen deixar els pares que els han criat, de manera que les famílies estudien fer servir els diners de la indemnització –una quantitat molt alta pels estàndards russos– per comprar-se dues cases al costat una de l'altra per estar tots ben a prop. Les dues famílies es plantegen fins i tot compartir llar.

stats