CONFESSIONS A BÈLGICA
Societat 29/12/2010

El sacerdot François Houtart confessa que va abusar d'un menor fa 40 anys

El sacerdot i sociòleg ha reconegut els fets després d'una denúncia tramitada a la comissió que estudia els casos de pederàstia a l'Església belga

Efe
1 min
François Houtart

Brussel·lesEl sacerdot catòlic i sociòleg belga François Houtart, una de les figures claus del moviment altermundista, ha confessat avui haver abusat d'un menor fa 40 anys. Houtart, de 85 anys, ha demanat que se suspengui la campanya a favor de la seva candidatura al premi Nobel de la pau del 2011. El sacerdot ha reconegut els fets a les pàgines del diari Le Soir, després d'una denúncia anònima feta a la comissió que estudia els casos de pederàstia a l'Església belga.

La informació publicada pel diari belga relata que el denunciant és un cosí de Houtart i la víctima un altre cosí del sacerdot que en el moment de patir l'abús per part del religiós tenia 8 anys. En declaracions a Le Soir, Houtart ha admès haver "tocat les parts íntimes" del menor en dues ocasions, una actitud que ha definit com a "irreflexiva i irresponsable". El capellà ha assegurat que va proposar als pares de la víctima renunciar al sacerdoci i assumir les conseqüències dels seus actes, però ells li van demanar que consultés la decisió amb un professor del seminari de Lieja, que li hauria aconsellat que continués a l'Església i se centrés en els seus estudis de sociologia de les religions.

Houtart, que ha sol·licitat que s'aturi la campanya que vol promoure la seva candidatura al Nobel, també ha dimitit del càrrec a l'ONG Centre Tricontinental, de la qual va ser fundador. Líder de l'altermundisme, Houtart va ser professor de sociologia a la Universitat Catòlica de Lovaina entre el 1958 i el 1990, a més d'un dels impulsors del Fòrum Social Mundial de Porto Alegre.

stats