SOCIETAT
Societat 21/09/2011

L'arquitecte en cap de la Sagrada Família: “Què més voldria que estigués acabada el 2026!; farem tot el que podrem"

Jordi Bonet rebaixa l'optimisme de Joan Rigol: "Quan s'acabarà? Això ja l'hi preguntaven al Gaudí. I sap què contestava? 'El meu client no té pressa'"

Redacció
1 min
La Sagrada Família s'acabarà el 2026

BarcelonaEl màxim responsable de les obres de la Sagrada Família, l'arquitecte Jordi Bonet, ha estat prudent i ha evitat comprometre's amb cap termini sobre l'acabament de les obres de la basílica. Aquest dimarts, el president de la Junta Constructora, Joan Rigol, hi va posar data: entre el 2026 i el 2028 (entre 15 0 17 anys).

En declaracions a RAC1, Bonet ha etzibat: "Què més voldria que no fos veritat! El desig hi pot ser, però la realitat no és tan senzilla. L'important és fer feina. L'obra és molt complicada, per l'alçada".

Jordi Bonet ha recordat, tot seguit: "El president delegat [Rigol] no és tècnic i jo he de contestar com a tècnic". Després ha afegit: "És molt bo que una persona digui que les coses s'han de fer com abans millor, però jo no m'hi puc comprometre". "Farem tot el que podrem, però moltes de les coses que s'estan fent allà no s'han fet mai al món".

L'arquitecte en cap de les obres ha dit que "es poden fer previsions amb terminis curts, però no amb terminis més llargs". "Això ja l'hi preguntaven al Gaudí. I sap què contestava? «El meu client no té pressa»".

Bonet ha admès, però, que li agradaria veure les obres acabades en 15 anys: "Jo també tinc il·lusió. Sóc gran, i ho voldria veure acabat".

stats