EL DEBAT DE LA CONVIVÈNCIA
Societat 27/01/2011

Generalitat, Estat i Ajuntament aplicaran a Salt un pla pilot sobre immigració en quinze dies

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i la secretaria d'Estat d'Immigració, Anna Terrón, es reuneixen a Madrid per impulsar les actuacions al municipi

Acn
2 min

MadridEl govern de la Generalitat, l'Estat i l'Ajuntament de Salt posaran en marxa el pla pilot sobre immigració en aquest municipi en un termini de quinze dies. Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, després de reunir-se amb la secretària d'Estat d'Immigració, Anna Terrón. El de Salt serà el primer pla que es posa en marxa a Catalunya, i el seguiran Terrassa, El Vendrell, Badalona i l'Hospitalet. Cleries visitarà Salt aquest dilluns a la tarda i Terrón preveu fer-ho en una o dues setmanes per signar l'acord de col·laboració i posar en marxa les actuacions. Cleries i Terrón han mantingut una reunió a Madrid que s'ha allargat dues hores i en què han abordat les actuacions que es duran a terme a Salt després dels incidents de les últimes setmanes. Tots dos han destacat que la tasca de la societat civil de Salt i han apuntat que totes les administracions tenen 'molt a punt' el pla pilot que es posarà en marxa a Salt i que és fruit del treball dels tècnics de l'Ajuntament, la Generalitat i la secretaria d'Estat d'Immigració.

Aquest pla s'activarà en els pròxims quinze dies, un cop la secretària d'Estat visiti el municipi. Cleries farà una primera visita a Salt dilluns i s'entrevistarà amb l'alcaldessa. Segons el conseller, la visita de Terrón a Salt no serà per 'parlar' del pla, sinó per signar l'acord de col·laboració i fer el 'tret de sortida' de les actuacions i dels programes que es posaran en marxa. Seguiran l'exemple de Salt Terrassa, El Vendrell, Baladona i l'Hospitalet.

Terrón ha destacat la quotidianitat de la convivència a Salt, i ha criticat les actituds dels que 'aixequen el tó' i 'donen més importància al conflicte que a la realitat de cada dia'. 'Nosaltres no ho farem i intentarem contribuir a apagar focs perquè les coses retornin a la normalitat i millorin amb l'ajuda de tots', ha sentenciat. En aquest marc, el conseller Cleries ha destacat la importància que les administracions i les forces polítiques treballin plegats i ningú utilitzi els temes de la immigració amb finalitats polítiques.

El conseller també ha destacat la tasca que els Mossos d'Esquadra i la Policia Local estan fent a Salt per garantir la normalitat. Segons el conseller, a Salt s'han produït 'fets puntuals' que cal 'eradicar' per poder 'treballar per la convivència' i garantir que els ciutadans puguin viure en pau, tal com van reclamar al carrer.

stats