CONVIVÈNCIA
Societat 22/01/2011

Salt es prepara per sortir al carrer i reclamar que vol viure "en pau i bé"

Més de 200 entitats, una vintena de les quals són de col·lectius d'immigrants. El manifest que llegiran demana a l'Ajuntament un "gran pacte de ciutat"

Redacció
1 min
Roda de premsa de convocatòria de la manifestació a Salt

SaltMés de 200 entitats i associacions de Salt s'han adherit a la manifestació d'aquest dissabte per proclamar que volen viure al municipi "en pau i bé". Una vintena de les entitats són del col·lectiu immigrant, que també vol donar suport a la concentració per començar a solucionar la problemàtica "estructural" del municipi, tal com ha explicat Mohammed Houri, portaveu de les associacions.

Els veïns han consensuat un manifest on reclamen al consistori un "gran pacte de ciutat" independentment del color polític del govern. "Si els ciutadans hem aconseguit anar tots a l'una, ara us toca a vosaltres posar-vos d'acord", han exigit tot assegurant que, davant els fets ocorreguts, la resposta ha de ser "immediata".

La població gironina surt al carrer després d'una setmana d'aldarulls i tensió iniciats arran de l'accident d'un adolescent que fugia de la policia i que va caure d'un cinquè pis. El noi va quedar malferit i divendres passat els seus amics van començar les protestes, que ràpidament es van estendre i es van barrejar amb actes vandàlics i van originar una altra crisi que ha tornat a convertir Salt en un centre de tensió i d'atenció informativa.

El jove ferit va morir aquest dijous a l'hospital i van tornar a saltar les alarmes, però el reforç policial que hi ha des del cap de setmana passat ha mantingut la situació sota control.

stats