SALUT
Societat 20/09/2011

Salut prioritzarà les llistes d'espera per a les hèrnies discals, l'obesitat mòrbida i les pròtesis de genoll

La Generalitat tindrà en compte les condicions de cada pacient a l'hora de fer-los esperar més o menys en el nou model de llistes d'espera, que estarà enllestit el mes que ve

Redacció
1 min

BarcelonaEl Govern es planteja prioritzar les llistes d'espera per a les hèrnies discals, l'obesitat mòrbida, les pròtesis de genoll o els catèters. Segons informa RAC1, és el que aconsellen pacients i experts en economia i salut en un informe per definir el nou model de gestió de les llistes.

La conselleria de Salut tindrà en compte, segons aquesta informació, les condicions de cada pacient a l'hora fer-lo esperar més o menys per a una intervenció. Salut tindrà a punt el nou model de les llistes d'espera el mes que ve.

Entrevistat per RAC1, el secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho, ha explicat que l'objectiu és que els pacients amb operacions més urgents siguin tractats abans. Prioritzar, per tant, en base al procés del pacient. "No podem reduir totes les operacions a un pur temps d'espera", ha dit. I ha posat un exemple: "No és el mateix l'espera per a una cataracta amb una afectació del 10% que una amb el 80%".

Salut admet que hi ha pacients que tenen una espera de 3 o 4 anys per a la seva operació.

stats