Societat 29/09/2011

L'Hospital de Bellvitge agraeix la "disponibilitat" dels cirurgians que s'han ofert a operar gratis

Tot i que agraeix el gest, la direcció de l'Hospital de Bellvitge reconeix que el muntatge d'una operació és molt complex. No obstant això, assegura que ja s'estan obrint els llits i quiròfans que havien estat tancats durant l'estiu i es donarà prioritat a les operacions de càncer

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaLa direcció de l'Hospital de Bellvitge s'ha reunit aquest matí per consensuar un comunicat de resposta a l'oferiment que han fet alguns cirurgians del centre d'operar gratis per alleugerir les llistes d'espera de cirurgia oncològica. El temps d'espera per a operacions de càncer de fetge, pulmó o esòfag és ja d'entre dos i tres mesos, quan abans dels tancaments d'estiu era "d'entre 30 i 40 dies", segons han denunciat els mateixos professionals.

Els gerents de Bellvitge agraeixen "la disponibilitat" dels professionals però reconeixen que el muntatge d'una operació és molt complex i requereix la feina de molts altres professionals a part dels cirurgians, cosa que dificulta que això sigui possible.

No obstant això, un portaveu de l'hospital assegura que s'estan obrint "progressivament" els llits i quiròfans tancats durant l'estiu "per donar resposta a les necessitats assistencials. S'està recuperant la capacitat de donar resposta a les demandes de la llista d'espera", i especialment de cirurgia oncològica, que "és una de les principals prioritats", asseguren fonts de l'Hospital de Bellvitge. El centre no nega l'augment de les llistes d'espera que denuncien els professionals.

stats