DIA MUNDIAL DE LA SIDA
Societat 01/12/2010

De vermell per la sida

“Estima't. Fes-te'n la prova. Fes servir el preservatiu”. Aquest és el lema del Dia Mundial de la Sida que se celebra avui. Municipis de tot Catalunya se sumen als actes de commemoració i edificis com la Sagrada Família s'il·luminaran de vermell

Lara Bonilla
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El Camp Nou, la Pedrera, la Sagrada Família i El Molino són alguns dels edificis que aquest vespre s'il·luminaran de color vermell amb motiu del Dia Mundial de la Sida, que aquest any està dedicat a promoure el diagnòstic precoç i prevenir-ne la infecció. El lema és “Estima't. Fes-te'n la prova. Fes servir el preservatiu”.

Municipis de tot Catalunya se sumen als actes de commemoració i Barcelona acull aquesta nit la Gala contra la Sida per recaptar fons per lluitar contra aquesta malaltia. Hi assistiran cares conegudes com Boris Izaguirre, Aina Clotet o Andrés Velencoso. L'acte, que impulsa el doctor Bonaventura Clotet a través de la seva fundació, forma part de la campanya “Barcelona dóna la cara per la sida”.

Catalunya registra uns 600 nous infectats per VIH cada any. Es calcula que un 31% de les persones infectades no ho saben. Són, sobretot persones entre els 25 i els 39 anys que s'han contagiat per via sexual. La xifra de noves infeccions es manté estable però es detecta un repunt entre els homosexuals. I vèncer l'estigma de la sida és l'altra lluita dels malalts. Ho pots llegir en un reportatge a la versió en paper del diari ARA.

stats